Nationaldagsfotboll
2019-06-06 22:43

Nationaldagen bjöd på både strålande väder och bättre Röbäcksspel än tidigare, när man tog emot Sörmjöle IK. Det var dock bortalaget som började bäst där deras långa spel gav ett par tidiga hörnor. Sörmjöle var nära att ta ledningen på en av dessa, men det öppna läget nickades utanför. Röbäck var som farligast när man höll bollen efter backen och på så sätt kunde rulla förbi bortalaget. Hemmalaget hittade också fina ytor på kanterna där både Stephen Guastella och Måns Stenmark kom flygandes om vartannat.

I den stekande värmen kom man också överens om vattenpauser, vilket nog var sunt. Det var även ett par minuter efter den första vattenpausen som det första målet kom. Bortalaget ställde om och just när det verkade som att Röbäck hade kontroll på situationen så tog sig Anton Holmlund i bortalaget igenom och placerade in 0-1. De rödklädda fick en frispark i bra läge i slutskedet av halvleken. Amerikanen Guastella stegade upp och fick på en fin träff med sin vänsterfot, men skottet tog i ribban och studsade ut. 0-1 efter 45 spelade minuter.

Röbäck tog över alltmer i den andra halvleken när Sörmjöle sökte att försvara sin ledning. Jordan Foster var fantastisk i den defensiva mittfältsrollen och hittade mängder av fina passningar, bland annat. Men tiden rullade på snabbt. Sörmjöle fick ett gyllene läge att utöka ledningen någon gång i mitten av halvleken, men stabile Erik Jakobsson i målet kom ut snabbt och räddade friläget. Röbäck skapade också sina målchanser. Man kom runt mycket på kanterna och slog inlägg, men det saknades ofta några centimeter. Det var även ett par handssituationer i offensivt straffområde, men domaren höll hårt i sin pipa. Hemmalaget blev alltmer desperata och lyfte upp mer och mer folk framåt. Det skulle också ge resultat tillslut. Inbytte mittbacken Martin Westberg hade tagit sig högt upp i planen och fick bollen med lite tid en bit utanför straffområdet. Han fann kylan och slog en passning in på fötterna på Måns som sökt sig in i straffområdet. Han lyckades i sin tur skarva vidare passningen med en vacker yttersida till Johannes Sjödin som helt ren kunde rulla in kvitteringen i den 89e matchminuten. Något som också stod sig till signalen och Röbäck inkasserade sin första poäng för säsongen, välförtjänt.

Härnäst väntar bortamöte mot Sävarådalen 2 på tisdag, avspark 19.30.

Röbäcksbladet 3 stjärnor

* Johannes Sjödin: Fin comeback efter ett par matchers frånvaro. Kommer in med ett härligt targetspel och får göra kvitteringen dessutom.

** Måns Stenmark: Flög upp och ner längs sin kant och verkade orka hur mycket som helst, assisterade även snyggt till målet!

*** Jordan Foster: Vann boll, styrde spelet och hittade fina ytor. Gjorde det mesta rätt idag helt enkelt.

Tränarens kommentar
”Årets finaste insats, vi börjar hitta mer kontinuitet i vårt spel och har lärt känna varandra mycket bättre under säsongen. Vi tappar fokus i 0.5 sekunder och får ett baklängesmål på det samtidigt som vi tryckte på framåt upprepade gånger under matchen utan att få utdelning. Idag, till skillnad mot från tidigare under säsongen, så får vi till slut in bolluslingen för en kvittering, enorm glädje och tacksamhet över att grabbarna visar sån god moral och fortsätter jobba hårt och bete sig på ett bra sätt, framförallt när motståndarna både föll lätt och drog ut på tiden det dom kunde för att försöka säkra sina poäng. Hade såklart velat ha säsongens första trepoängare en sån här dag, men vi får försöka ta den till veckan!”