Höstdagjämning
2019-10-19 11:53
Idag städar herrlaget av säsongen med en avslutning, och då passar vi även på att plocka fram höstens sista matchrapporter.

Tyvärr har matchen hemma mot Teg försvunnit ur våra arkiv, men vi på redaktionen är säker på att den var väldigt spännande.

Sörmjöle IK – Röbäcks IF

Det var en tunn, men revanschsugen Röbäckstrupp som anlände till Mjölevallen. Sörmjöle förde spelet och Röbäck koncentrerade sig på att ligga rätt i positionerna på egen planhalva, och sedan ställa om när tillfälle gavs. Och trots att Sörmjöle hade en mängd hörnor och inlägg så var det bortalaget Röbäck som hade de farligaste lägena under den första halvleken, men inget lag fick någon utdelning. Sörmjöle höll i taktpinnen i den andra halvleken, men det var Röbäck som sånär kunde ta ledningen efter att Lamin Kamara först skjutit i ribban och därefter Saullo nickat returen via målvakten, i stolpen.Till slut var det Sörmjöle som skulle ta alla tre poäng när de efter en frispark avgjorde i den 79e matchminuten.

Röbäcksbladet 3 stjärnor

* Johannes Sjödin – Anfallsesset gjorde ett sista gästspel innan flytten söderut och tampades alla 90 minuter med Sörmjöles backlinje.

** Jonathan Saullo – Ständigt hot framåt, skapade ett par målchanser och kunde mycket väl ha avgjort matchen.

*** Markus Johansson – Spelade mittback och såg inte ut att ha gjort annat. Fantastisk insats.

Tränarens kommentar:
En väldigt solid laginsats, inne i en väldigt lojal period där laget spelar väldigt bra och solidariskt. Otroligt synd att vi inte får hålla vår egna nolla väldigt oturligt, samtidigt som vi inte får in något av dom finare lägen vi hade.
Stort plus till laget i vanlig ordning för att de följer matchplanen och visar stor karaktär på planen.

Röbäcks IF – Sävarådalen 2

Röbäck fortsatte på den inslagna vägen från matchen mot Sörmjöle och fortsatte med en mer defensiv inställning även mot Sävarådalen. Det var även bortalaget som väntat förde matchen. Men hemmalaget Röbäck var farliga på omställningarna och både kunde och borde ha fått göra 1-0 i den första halvleken. Johan Marklund mötte ett lågt inlägg mitt i boxen och placerade in bollen bakom målvakten. Men då hittade domarna en offside i boxen på Oskar Lundström, som till synes inte var i närheten av målvakt eller boll när skottet kom. Men 0-0 i paus ledde också till 0-0 i slutresultat. Årets första nolla för Röbäck och en viktig poäng i bottenstriden, även om man gärna sett alla tre poäng på kontot.

* Seamus Delahunty – Stabila 90 minuter för mittbacken som agerade säkert matchen igenom.

** Johan Marklund – Ett ständigt bra jobb defensivt, kryddat med ett bortdömt mål.

*** Kris Smith – Vikarierande målvakten var nära att hålla tätt redan mot Sörmjöle, men tog revansch och höll tätt här istället.

Trist att få ett felaktigt bortdömt mål i en match där poängen kunde haft stor betydelse för poängen i slutändan. Ibland grinar det emot i perioder, men det blev extra tråkigt med ett så fint mål som vi gjorde den här dagen. Det förtjänade att få va inskrivet i statistiken.
Viktigast som vanligt är attityden och inställningen hos grabbarna, som trots resultat som gått emot flera matcher i rad, fortsätter trumma på, väldigt tacksamt.

Mariehem SK – Röbäcks IF

Den här matchen kom Röbäck inte alls upp i samma standard. Laget såg trött ut och spelet blev slarvigt samtidigt som defensiven inte var lika självklar som tidigare två matcherna. Isak Brohlin i hemmalaget blev helt friställd i den 24e matchminuten och kunde placera in bollen bakom en utlämnad André Sandberg i Röbäcksmålet. Bortalaget spelade förvisso upp sig i vissa perioder och var påväg mot bra chanser ett par gånger men det ville sig inte riktigt. I andra halvleken gjorde hemmalaget tidigt 2-0 på en frispark och kunde utökat ledningen ett par gånger om, men Röbäck räddades av Sandberg i målet. Sista kvarten lyckades Röbäck lyfta upp sitt spel och röra om lite, men inte tillräckligt för att bollen skulle gå i nät och matchen slutade 2-0 till Mariehem.

* Rayan Monzer – Kom in efter pausen och gjorde det bra. Alltid ett hot med sin snabbhet.

** André Sandberg – Fick förvisso släppa två bollar förbi sig, men stod också för ett par räddningar som åtminstone gav Röbäck chansen i slutskedet.

*** John Freeman – Som alltid bra i sin mittfältsroll där han vinner mycket närkamper och är trygg med bollen.

En plattare insats som bleknar mot de tidigare ansträngningarna. Det hjälper till att uppskatta de föregående hårda insatserna mer. Idag ville inte riktigt nånting klicka och vi fick inte till något sammanhängande tillräckligt långa perioder för att riktigt kunna få utdelning. Största problemet var att istället för att hota på omställningar så tappade vi boll direkt och blev själva utsatta för omställningar på det, vilket gjorde att MSK såg betydligt bättre ut än vad de var.

Röbäcks IF – Umedalens IF

Ett Röbäck med till matchen en tunn trupp, fick en mardrömsstart mot gästande Umedalen, som jagade serieseger och uppflyttning till division 3. Redan efter 24 minuter stod det 0-3 på tavlan, och efter det blev matchen lite avslagen. Röbäck stängde till mycket bättre, men skapade heller inte alltför mycket framåt och slutresultatet skrevs till 0-4.

Röbäcksbladets 3 stjärnor

* Tobias Johansson-Ljung – Bra insats på vänsterbacken, framförallt defensivt.

** Jonathan Saullo – Gjorde mycket rätt på sin kant och var ett ständigt hot framåt.

*** Markus Johansson – Som vanligt bra match av kaptenen.

Tillskriver resultatet och insatsen som en baksmälla från den gungning vi hamnade i från MSK-matchen. Vi är inte riktigt där, utan efter en höst med idel bra insatser så är vi här inne i en dipp. Inte bästa tillfället att ligga i en dipp, med tanke på motståndet, men samtidigt om man ska ha en dipp kanske det är lika bra att den kommer vid ett sånt här tillfälle.

Hörnefors IF – Röbäcks IF

I ett kyligt höstregn på Nordahlsvallen var det kamp om bottenplatserna. Precis som det första mötet så skulle det bli en oerhört jämn historia där båda lagen krigade till slutsignalen. Röbäck tog ledningen i den femte matchminuten sedan Kris Smith avlossat bössan från distans där Lamin Kamara höll sig framme och stötte in returen. Hörnefors skulle dock, på en av många hörnor där de ständigt skapade oroligheter, kvittera i den 14e minuten genom David Jonsson. Båda lagen hade ett par chanser, där hemmalaget nog hade de allra vassaste, men den nyblivne äkte maken, André Sandberg, i Röbäcksmålet storspelade med ett flertal kvalificerade räddningar och 1-1 stod sig till paus.

Hörnefors tog ledningen tidigt i den andra halvleken, men Röbäck kom ikapp till 2-2 efter att Johan Marklund gjort sitt första mål för säsongen genom ett fint distansskott som kandiderar på årets mål.
På det hade även hemmalaget en straff, där André Sandberg starkt läste skytten och kunde rädda. I slutändan drog hemmalaget det längsta strået efter ett solomål i den 85e minuten, trots att Röbäck hade ett par bra chanser att kvittera ville det sig inte och slutresultatet skrevs till 3-2.

* Hugo Olsson – Junioren gjorde en bra andra halvlek som ytterback och stod dessutom för sin först assist i seniorsammanhang.

** Kris Smith – Vann mängder av dueller och visade återigen hur nyttig han är för Röbäck.

*** André Sandberg – En straffräddning och ett par fantastiska parader fixade sånär poäng åt Röbäck denna afton.

Vi studsar tillbaka och genomför en bra match, men vår vana trogen så har vi inte riktigt marginalerna med oss den här säsongen. Vilja och intentioner finns, och framförallt kämpaglöd och arbetsmoral. Vi krigar på som vi gjort i princip varje match i år, och vi har några rejäla chanser att minst rädda oavgjort i en match som kunde gått åt endera håll. Ställer om helt i halvtid efter att ha varit lite vilsna i första, vilket gav väldigt bra gehör på plan, men tyvärr inga poäng och vi kan inte påverka vår slutplacering mer efter detta.

Röbäcks IF – Sandviks IK 2

I säsongsavslutningen fanns det inga placeringar att spela om, men klart var att Röbäck ville avsluta säsongen med en seger. Efter en skakig inledning så åt hemmalaget sig in i matchen och skapade det mesta i chansväg. Röbäck hade en femminutersperiod mitt i halvleken där de träffade ramen tre gånger. Men det skulle dröja till den 42a minuten innan Lamin Kamara kunde peta in en retur till 1-0.

I andra halvleken uttökade hemmalaget sin ledning till 2-0 när Seamus Delahunty, för dagen anfallare, dunkade in 2-0. Lamin fastställde sedan slutresultatet till 3-0 i den 85e minuten, vackert framspelad av Oskar Lundström. Målet var Lamins femte för säsongen vilket också innabar att han vann den interna skytteligan.

* Sporting – Mittback för dagen och gjorde sin bästa match för säsongen när han vann många dueller med sitt aggressiva försvarsspel.

** Lamin Kamara – Två nya mål och fler chanser på det, han är svårstoppad.

*** Seamus Delahunty – Alltid en nagel i ögat på försvararna, ständigt hot när han hade bollen och med fler löpmetrar idag än han har sammanlagt tillryggalagt hela säsongen.

Rolig avslutning på en lång säsong där vi verkligen har kommit ihop oss som gäng. Skönt att André fick avsluta med en nolla i serien, att någon till slut gick om Johannes i skytteligan och att Seamus bidrog på planen en gång.
Som tränare återstår det bara att tacka för ett väl genomfört fotbollsår. Även om resultaten och poängen inte speglar inställningen, attityden och prestationerna, så har vi lagt grunden för en ännu roligare säsong nästa år och förhoppningsvis så får vi igen det vi tuggat oss igenom den här säsongen.
Tack till alla spelare och vår starka supporterskara.