Välkomna till Röbäcks Herrfotboll

Seger mot Young Boys
2017-08-28 21:52
Efter bara en seger på sex försök under höstomgången, blev det en trepoängare i den uppskjutna matchen mot Young Boys. Röbäck gjorde kanske sina bästa 30 minuter under första halvlek, då det snabbt blev 3-0.
Under halvlekens sista minuter gick dock YB upp till 3-2, tack vare effektivitet framför vårat mål. Limpan dödade dock matchen genom att prickskjuta in 4-2 med 20 kvar.
Segerglädjen grumlades dock av det som hände efter avslutad match, då anhängare till YB attackerade spelare och supporters till Röbäck.
Stämningen var riktigt otrevlig och inte förenligt hur det ska se ut runt en fotbollsmatch i div 4.
En stor eloge till domarteamet som höll i matchen på ett föredömligt sätt, och deras rapport blir säkert intressant läsning på förbundet.

MATCH ÄNDRING
2017-08-24 19:31
Matchen youngboys - rif är flyttad till måndag kl 19:30.
Förlust mot Thoren 2
2017-08-16 21:47
Målskytten Ivan och Tobias som var riktigt bra ikväll
Förutsättningarna timmen före matchen var allt annat än bra, halv storm och ihållande regn, men när matchen började var det fina förutsättningar för fotboll.
Men det var Thoren som omedelbart tog tag i matchen, Röbäck såg loja och vilsna ut under första halvtimmen, och under den tiden fick dom två ganska enkla mål, då vid stod på hälarna och inte hittade positioner.
Då ändrade Abbe uppställningen ute på planen och direkt blev det tryggare och stabilare spel och Röbäck jämnade ut spelet sista kvarten. Det kan lika gärna varit i alla fall reducerat, då Tobias hade en nick i bra läge på en fint slagen frispark från Limpan.
Andra halvlek börjar med ett Röbäckstryck, men bollen vill inte in i målet. Trots ett RIF-tryck dröjer det  till 68:e innan det ger resultat med ett godkänt mål. Alkaios driver in bollen från högersidan, serverar Micke som i sin tur slår bollen till en fristående Ivan som bara lägger in den. Thoren sticker upp med några kontringar, men Jones gör ett par riktigt spektakulära räddningar, men Gurra och framförallt Tobias är riktigt bra i mitten, och stoppar det mesta. Trycket ökar från Röbäck allt eftersom men oskärpa, otur och en bra motståndarmålvakt gör att vi blir nollade ikväll. Spelet såg trots allt bra ut i andra halvlek, och det får vi ta med oss. Kvällens minne är trots förlusten Tobias brytning på en Thorenkontring i mitten på andra, den var det Hysenklass på.
KIW
Imponerande laginsats
2017-06-21 21:29
Robban som spelat med oss i 4 år drar nu vidare. Tack för denna tid.
En riktigt bra laginsats på onsdagskvällen gav Röbäck tre poäng i toppmatchen mot Mariehem. En solklart rättvis seger mot ett MSK som inte kom någonvart med Röbäcks ramstarka försvar.
Matchen var bara 8 minuter gammal då RIF tog ledningen på ett mönsteranfall. Gurra serverade Alkaios en smörpassning ut mot högersidan och Alkaios vek in och knorrade med vänstern över och förbi en maktlös motståndarmålvakt. Då hade redan där Röbäck skaffat sig ett grepp om matchen.
De rödblåa fortsatte framåt och runt kvarten spelade var det ett massivt tryck mot motståndarmålet. Först en räddning på mållinjen, sen hade Limpan en frispark i stolpen och Räkan ett friläge. Det fortsatte med ett vasst skott av Tobbe och på den följande hörnan hade Gurra en nick tätt utanför.
Efter den anstormningen jämnade det ut sig, men ändå med ett klart Röbäcksgrepp.
Alkaios måste hata stolparna i Umeå, för med 10 kvar av halvleken blev det ytterligare en ribbträff, säkert hans tionde i ramen hittills i år. Hoppas att de börjar slinka in snart för då blir det tungt för våra motståndare.
I andra halvlekens inledning har MSK sin bästa period under matchen, då de trycker fast Röbäck på sin egen planhalva. Men de kommer aldrig längre än till straffområdeslinjen, där vårt briljanta försvar sätter stopp. Tobbe, Gurra, Robban och Finnberg är oerhört täta idag, och det enda som släpps till är ett och annat långskott som den eminente målvakten Niklas Eriksson plockar som fallfrukt.
Mittfältarna Limpan, Hugo och Sjödahl jobbar som galärslavar och dominerar. Framåt har vi Ahmed och Alkaios som med sin teknik får motståndarna att bli yra, och Räkan som idag fick betalt för sitt oerhörda slit och löpvillighet. Alkaios snurrade bort deras högerback och serverade Räkan ett fint inlägg som han touchnickade till 2-0. Kul för honom att få betalt för dagens slit.
Det var en imponerande laginsats där ingen föll ur ramen, och det blir kanonbetyg till hela laget.
Vi tar efter denna match adjö av en slitvarg som spelat med oss i 4 år. Robert är färdig med skolan och vänder nu blicken mot nya mål. Från Röbäcks IF tackar vi denne kanonkille, som har utvecklats enormt under dessa år och har varit en klippa i vårt försvar senaste säsongerna. Lycka till i fortsättningen.
KIW
En poäng i Sävar
2017-06-18 16:33
Comebackande Orre i målet gjorde en stabil insats, men vi saknade dribblingarna.
Trots en kraftig vind var det en välspelad match på Skogsvallen i Sävar där Röbäck tog poäng mot ett Täfteå 2 som hittills inte tappat en enda poäng.
Men det var en relativt chansfattig match. Två starka försvar såg till att inte bjuda till några större målchanser. Från vår sida var det Ahmed med hjälp av  Eric G som höll motståndarna sysselsatta. Några halvchanser efter fina löpningar och kombinationsspel var det men vid straffområdet blev det oftast för trångt.
Täfteå tog ledningen på en hörna i 22:a då vi vid enda tillfället under matchen tappade markering. Sen var halvleken relativt jämn, med en liten övervikt för Röbäck.
Redan i andra halvlekens andra minut kvitterade Röbäck, även det på hörna. Bollen seglade bort till andra stolpen och där stod en omarkerad Gunnarsson som enkelt placerade in bollen. Andra halvleken sen blev ett ställningskrig på mitten och matchen slutade 1-1, och det var nog talande för matchen.
Lör 30/9 13:00
Lör 23/9 15:00