Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Röbäcks herrlag fotboll!
 
Vårupplopp
2019-07-10 23:38

Röbäck gick in i våromgångens sista matchvecka med två enormt viktiga sexpoängsmatcher på agendan. 

Bottenstriden började mot Hörnefors på måndagen, en batalj som blev precis så jämn som man hade kunnat tro på förhand.

 

Matchen inleddes trevande där inget av lagen pressade så högt, kanske delvis på grund av värmen men också två lag som verkligen inte ville gå bort sig i matchinledningen. Hemmalaget var ändå det lag som hittade framåt i banan lite bättre och skulle också ta ledningen. I den 28e matchminuten drämde Kris Smith till från distans. Bollen touchade ett par benskydd längs vägen innan den borrade sig in vid målvaktens högra stolpe och gav 1-0 till Röbäck. Efter målet åt sig Hörnefors in i matchen mer och mer och började hota framåt, trots det så var det Röbäck som utökade precis innan pausvilan. Efter en lång frispark och en tilltrasslad situation precis vid bortalagets straffområdeslinje så fick Johannes Sjödin iväg ett skott som hittade nätmaskorna. 2-0 på tavlan i paus.

 

I andra halvlek var det som att hemmalaget blev försiktiga och ville försvara sin ledning. Det gav Hörnefors mer ytor och tid att kliva fram på och de vaskade genast fram ett par hyfsade lägen de första tio minuterna i andra halvlek. Efter en kampsituation ute vid sidlinjen, så drev Daniel Bengtsson i bortalaget in i straffområdet och kunde fri göra 1-2 i matchminut 60.

 

Röbäck hade efter det ett par fina omställningslägen. Oskar Lundström drev förbi på kanten och försökte tråckla in bollen mellan benen på målvakten, som precis lyckades rädda. Johannes höll också på att skaffa sig ett friläge när han vann sin närkamp mot mittbacken, men blev sedan neddragen i skottögonblicket utan åtgärd från domaren.

 

Hörnefors saknade inte chanser till kvitteringar. De hade en frispark i stolpen, ett par hörnor som Röbäck stod emot och sedan superräddning av först Erik Jakobsson i målet, när han var följsam på ett friläge, och sedan av Viktor Lundström, när han räddade ett skott som var på väg in i mål. I slutändan stod Röbäck emot hela vägen ut och tog sin första trepoängare för säsongen! Därmed lämnade man också jumboplatsen inför nästa bottenstrid mot Sandviks 2 på torsdagen.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Johannes Sjödin – Återigen svårslagen i närkampsspelet och gör mål på nytt. Oerhört viktig med sitt spel.

 

** Erik Jakobsson – Efter en relativt lugn första halvlek så stod han för ett par matchavgörande räddningar i den andra som gav tre poäng.

 

*** Kris Smith – Målskytt i sin debut som kapten. Grymt jobb på både mittfältet och sedan högerbacken i alla 90 minuter.

Tränarens kommentar:

"Bästa möjliga start på en så viktig matchvecka, bra karaktär av grabbarna att hålla ut hela vägen. Tyckte vi borde fått in en tredje balja idag också, men man kan inte säga att bollen studsade emot oss idag, utan det blev en jämn match som det var väldigt skönt att gå vinnande ur."

***************************************

Sandsviks 2 var den sista matchen innan uppehållet, även där stod oerhört viktiga poäng på spel. Endast en poäng skiljde lagen åt inför matchen efter segern mot Hörnefors för de rödklädda. 

 

Den smala naturgräsplanen gjorde att fokus blev lite mer på längre bollar från båda lagen, och det var på en längre boll av Stephen Guastella som Röbäcks lagkapten Markus Johansson kom i en perfekt djupledslöpning. Han tog med sig bollen och lyckas lägga in bollen bakom en utrusande målvakt i hemmalaget, 0-1 efter tolv minuter.

 

Glädjen blev dock kortvarig då Sandvik 2 kvitterade omgående. Abdoulaye Thioubou Wade fick bollen utanför straffområdet och fick gott om tid på sig att dundra in ett välplacerat skott vid André Sandbergs vänstra stolpe. Efter de två målen blev det en svängig historia under en period innan bortalaget tog över mer och mer. I 24e minuten fick Röbäck en hörna efter att man kommit fram fint längs sin högerkant och Johan Marklund avslutat, men där skottet styrts ut av målvakten. På den efterföljande, långa hörnan plockade Johannes Sjödin ner bollen starkt och smällde in sitt andra mål på två matcher. Det fortsatte att vara en jämn halvlek där Röbäcks målvakt André Sandberg i slutskedet stod för en fantastisk reflexräddning på en Sandvikshörna och bortalaget fick med sig en 1-2 ledning till pausvilan.

 

Röbäck inledde den andra halvleken klart bäst och kunde också tidigt utöka sin ledning. Tobias Johansson-Ljung slog en fin djupledsboll som Johannes släppte till Oskar Lundström som kom farandes i djupet. Ogge kunde fint lyfta in 3-1 och gjorde därmed äntligen sitt mycket välförtjänta första mål för säsongen, i den 48e matchminuten. Därefter fortsatte Röbäck att spela kontrollerat. De långa bollarna hotade ständigt Sandviks backlinje och man vaskade fram en hel del bra chanser till att utöka ledningen, men utan att lyckas. Och när hemmalaget försökte ta sig framåt så stod Röbäcks backlinje emot alla försök. Sandviks enda riktiga farligheter kom via fasta situationer, men även de klarade bortalaget av. När så slutsignalen ljöd stod det fortsatt 1-3 på tavlan och Röbäck tog därmed sin andra raka seger.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Martin Westberg – En gigant i backlinjen som inte släppte någon över bron.

 

** Johannes Sjödin – Ännu en fantastisk match av forwarden. Dessutom mål igen, hans fjärde för säsongen!

 

*** Tobias Johansson-Ljung – Var överallt, vann boll, fördelade boll, hade en fin assist till Ogges mål, och dessutom en jätte i luftrummet, lovorden haglar! Fin insats!

Tränarens kommentar:
"Otroligt skön vecka resultatmässigt, även om vi spelat bättre matcher tidigare under säsongen så var det otroligt välförtjänt för gruppen att få ta med sig 6 poäng från den här veckan och gå på en härlig boost inför sommaruppehållet. Efter en trevande matchinledning känner vi nog att vi har hyfsad koll på den här matchen, även om Sandvik hade sina farligheter och kunde gått upp till 2-2 på någon fast situation, så var det ändå inom ramen för vad vi skulle behärska. Efter halvtidspausen korrigerade vi det och det kändes det som att vi kontrollerade matchbilden matchen ut. 
Vi tar sommaruppehåll med friskt humör och ser fram emot höstomången där vi har några revanscher att inkassera."

David mot Goliat
2019-06-20 23:26

Det blev en ny förlust på onsdagen för Röbäck när de ställdes mot serieledande Umedalen på bortaplan.

 

Röbäck kom till matchen med en tydlig plan. Den planen höll på att spricka redan i den första minuten när André Sandberg tvingades till en vass räddning. Men efter den första anstormningen så kom Röbäck in i matchen mer och mer. Umedalen hade en del farliga hörnor och frisparkar, men bortalaget stod emot väl. Det rödklädda bortalaget var även de nära att hitta en ledningsboll när Johannes Sjödin vände bort sin back och nyttjade sin vänsterbössa för ett volleyavslut som målvakten räddad,e men där returen studsade ut till högeryttern Johan Marklund, som dessvärre inte kunde hålla nere skottet. Nollan höll till den 41a minuten innan Umedalen kunde göra 1-0 genom skyttekungen Samir Khelifi.

 

Den andra halvleken blev en dystrare historia. När 20 minuter var spelade hade Umedalen gått ifrån till 4-0 och ett vilt kämpande Röbäck hade svårt att skapa några farliga målchanser. Trots en fin första halvlek så slutar matchen 6-0 till hemmalaget Umedalen, som därmed befäster sin serieledning. För Röbäcks del får de blicka fram emot nästa vecka då man har två sexpoängsmatcher mot Hörnefors och Sandvik 2.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* André Sandberg: Stabil insats igen och ett par riktigt fina räddningar.

 

** Johannes Sjödin: Spelade bara första 45 minuterna, men som han gjorde det. Var en klippa på topp som target, där han inte förlorade en närkamp.

 

*** Stephen Guastella: Räddade på egen hand minst två solklara mål när han i sista sekund fick fram ett ben. I övrigt en strålande match från amerikanen som började på vänsterbacken men fick avsluta som mittback. 

Tränarens kommentar
”Vi startar matchen på ett väldigt bra sätt, precis som vi hade kommit överens om, och får till en bra matchbild som vi är bekväma med, samtidigt som vi skrapade fram några vassa chanser. Otroligt bittert att släppa in den typen av slumpmål vi absolut inte ska släppa till, precis innan halvtid. Inte blir det bättre av att det andra målet, tidigt i andra, också det är en miss, men sånt händer i fotboll. Vi krigade på och försökte med lite annorlunda anfallsspel i andra halvlek, som närmade sig farligheter, men inte gav något mål.
Sammantaget otroligt nöjd med grabbarnas insats, vi förtjänade inte att ligga under i halvtid och står för en väldigt stark kollektiv insats fram till 0-3 målet i 62a. Efter det är det realistiskt slut på matchen, men vi har ändå 17st tappra grabbar som krigar på matchen ut. Otroligt nöjd med att vi kan ställa upp med så många som vi gör idag, trots att vi hade 10 återbud av olika anledningar. Även om vi hade några skavanker här och där på vissa, så gör alla inblandade en bra insats och kan gå med huvudet högt, resultatet till trots.”

Nu är det långhelg med midsommarfirande näst på tur, men redan på måndag är det dags för nästa match, en viktig sexpoängsmatch mot Hörnefors hemma på arenan 19:00, Välkomna! 

/Röbäcksbladet

Förlustvecka
2019-06-19 00:21

Förra veckan spelade Röbäck två matcher. Först mot Sävarådalen 2 på bortaplan på tisdagen. Och sedan hemma mot Mariehems SK på fredagen.

 

Matchen mot Sävarådalen blev ingen rolig historia för Röbäck. Man tog förvisso en tidig ledning när Max Lundmark skickade in en frispark långt utifrån redan i den femte minuten. Men glädjen blev kortvarig. I 13e minuten kvitterade hemmalaget och strax innan paus ramlade ledingsbollen in. När sedan 3-1 kom direkt i andra halvlek blev uppförsbacken brant för Röbäck och Sävarådalen kunde springa iväg till en 5-1 seger.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Max Lundholm: DUNDRAR in en jättefrispark från 40+ meter, Guiness skulle mäta upp avståndet rapporterades dom. Målet stod som en strut i 4 sekunder ryktades det om.

** Mikael Wallin: Ständigt hot med sina löpningar och sitt driv på planen, väldigt nära att komma igenom både själv och med framspelningar idag. 

*** Viktor Lundström: Stor ledare på planen som ofta dikterar speltempot bakifrån, samtidigt som han ständigt städar upp allt som hamnar bakanför mittfältet. 


Tränarens kommentar

”Vi har goda intentioner i första halvlek men naivitet sätter oss i en ofördelaktig position som gör att vi inte alls spelar matchen på det sätt vi är kapabla till. Sammantaget tar vi med oss väldigt lite från matchen och lägger den till handlingarna.”

 

****************************

 

Fredagens match var på god väg att bli en betydligt jämnare historia. En chansfattig första halvlek gick dock ändå till Mariehem när ett inlägg gick via hemmaspelare och över en chanslös Erik Jakobsson i målet. Röbäcks bästa chans kom på frispark långt utifrån som Kris Smith sköt i ribban. I andra halvleken fick Mariehem ett tidigt 0-2 mål och ett par minuter senare åkte Röbäck på nästa smäll när man fick en man utvisad. När hemmalaget ändå satsade framåt så ramlade målen in och det slutade till sist 1-6 till Mariehem.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

* Kris Smith: Driver på laget och skapar mycket från två olika positioner under matchens gång. 

** Stephen Guastella: Rycker in som tillfällig mittbackslösning i den här matchen och stänger tillsammans med Martin igen försvaret på ett bra sätt, kan inte lastas för målen.

 

*** Martin Westberg: Klev in som en riktig backklippa och var rätt man på rätt plats mest hela matchen, samtidigt som han var otroligt trygg i uppspelsfasen.


Tränarens kommentar
”Vi studsar tillbaka från den senaste matchen väldigt bra och sätter delar av vårt grundspel och är väldigt trygga med matchbilden. Tyvärr får vi ett osannolikt mål emot oss på ett inlägg som styrs 2 gånger på olika Röbäcksben tills den seglar in väldigt snöpligt. När vi går ut i andra halvlek har matchen varit en ganska chansfattig historia åt båda håll, och är helt klart inom räckhåll.
Då åker vi på ett katastrofdomslut där en av deras spelare drar omkull vår bollförande spelare med armarna, klart synligt, men får ändå springa vidare med bollen och assistera till ett öppet mål. Strax efter det får vi ett mycket hårt dömt rött kort för en kroppstackling och matchen är helt tagen oss ur händerna. Vi tar inte med oss någonting efter dom två sekvenserna då vi försöker jaga ikapp två skitmål med färre spelare. "


Imorgon spelar laget borta mot Umedalen 19:00, kom gärna och stötta! 

/Röbäcksbladet

Nationaldagsfotboll
2019-06-06 22:43

Nationaldagen bjöd på både strålande väder och bättre Röbäcksspel än tidigare, när man tog emot Sörmjöle IK. Det var dock bortalaget som började bäst där deras långa spel gav ett par tidiga hörnor. Sörmjöle var nära att ta ledningen på en av dessa, men det öppna läget nickades utanför. Röbäck var som farligast när man höll bollen efter backen och på så sätt kunde rulla förbi bortalaget. Hemmalaget hittade också fina ytor på kanterna där både Stephen Guastella och Måns Stenmark kom flygandes om vartannat.

 

I den stekande värmen kom man också överens om vattenpauser, vilket nog var sunt. Det var även ett par minuter efter den första vattenpausen som det första målet kom. Bortalaget ställde om och just när det verkade som att Röbäck hade kontroll på situationen så tog sig Anton Holmlund i bortalaget igenom och placerade in 0-1. De rödklädda fick en frispark i bra läge i slutskedet av halvleken. Amerikanen Guastella stegade upp och fick på en fin träff med sin vänsterfot, men skottet tog i ribban och studsade ut. 0-1 efter 45 spelade minuter.

 

Röbäck tog över alltmer i den andra halvleken när Sörmjöle sökte att försvara sin ledning. Jordan Foster var fantastisk i den defensiva mittfältsrollen och hittade mängder av fina passningar, bland annat. Men tiden rullade på snabbt. Sörmjöle fick ett gyllene läge att utöka ledningen någon gång i mitten av halvleken, men stabile Erik Jakobsson i målet kom ut snabbt och räddade friläget. Röbäck skapade också sina målchanser. Man kom runt mycket på kanterna och slog inlägg, men det saknades ofta några centimeter. Det var även ett par handssituationer i offensivt straffområde, men domaren höll hårt i sin pipa. Hemmalaget blev alltmer desperata och lyfte upp mer och mer folk framåt. Det skulle också ge resultat tillslut. Inbytte mittbacken Martin Westberg hade tagit sig högt upp i planen och fick bollen med lite tid en bit utanför straffområdet. Han fann kylan och slog en passning in på fötterna på Måns som sökt sig in i straffområdet. Han lyckades i sin tur skarva vidare passningen med en vacker yttersida till Johannes Sjödin som helt ren kunde rulla in kvitteringen i den 89e matchminuten. Något som också stod sig till signalen och Röbäck inkasserade sin första poäng för säsongen, välförtjänt.

 

Härnäst väntar bortamöte mot Sävarådalen 2 på tisdag, avspark 19.30.

 

Röbäcksbladet 3 stjärnor

* Johannes Sjödin: Fin comeback efter ett par matchers frånvaro. Kommer in med ett härligt targetspel och får göra kvitteringen dessutom.

** Måns Stenmark: Flög upp och ner längs sin kant och verkade orka hur mycket som helst, assisterade även snyggt till målet!

 

*** Jordan Foster: Vann boll, styrde spelet och hittade fina ytor. Gjorde det mesta rätt idag helt enkelt.

 

Tränarens kommentar
”Årets finaste insats, vi börjar hitta mer kontinuitet i vårt spel och har lärt känna varandra mycket bättre under säsongen. Vi tappar fokus i 0.5 sekunder och får ett baklängesmål på det samtidigt som vi tryckte på framåt upprepade gånger under matchen utan att få utdelning. Idag, till skillnad mot från tidigare under säsongen, så får vi till slut in bolluslingen för en kvittering, enorm glädje och tacksamhet över att grabbarna visar sån god moral och fortsätter jobba hårt och bete sig på ett bra sätt, framförallt när motståndarna både föll lätt och drog ut på tiden det dom kunde för att försöka säkra sina poäng. Hade såklart velat ha säsongens första trepoängare en sån här dag, men vi får försöka ta den till veckan!” 

/Röbäcksbladet

Bortaderby
2019-06-03 00:26

Röbäck gjorde sin kanske bästa match för säsongen, men föll ändå för femte gången i rad i serien när Teg lyckades vinna derbyt med 2-1.

 

Röbäck inledde matchen på Tegstunet ganska bra där de pressade högt inledningsvis och störde hemmalaget. Fjolårets seriesegrare skickade många längre bollar som hotade bakom Röbäcks backlinje, men André Sandberg i målet storspelade samtidigt som försvaret lyckades städa bort det mesta. I den 28e minuten pressade Oskar Lundström på en dålig hemåtpassning, vilket tvingade Tegs målvakt att lägga sig på bollen och ge Röbäck en indirekt frispark. Mikael Wallin, som stångade sig blodig i den första halvleken när han visade vägen för sina lagkamrater, petade bollen till Stephen Guastella, som dunkade in 0-1 till de vitklädda i Röbäck. Men glädjen varade inte länge. Tre minuter senare mötte Tegs målkung Mikael Sellin ett inlägg perfekt med pannan vilket resulterade i 1-1 på tavlan, något som stod sig till halvtid.

 

I andra halvleken dröjde det inte många minuter innan Teg gjorde 2-1, efter en situation där Guastella rensade på mållinjen, trodde bortalaget, men där domaren efter viss tvekan blåste mål för hemmalaget då de tyckte att bollen varit över mållinjen. Det blev en lite mer svängig historia under matchens sista halvtimme, med halvchanser åt båda håll. Men Röbäck lyckades inte hitta de där riktigt hundraprocentiga målchanserna och kvitteringsmålet uteblev. En bra insats, men det räckte inte riktigt hela vägen och man står alltjämt på noll poäng. Men chans till snabb revansch finns när man på nationaldagen gästas hemma på Röbäcks IP av Sörmjöle, med avspark 15.00.


Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Stephen Guastella: Gör sitt första mål på internationell mark och forsar fram på sin kant. Ännu en fin insats.

** André Sandberg: Ännu en riktigt bra prestation i kassen med en fantastisk dubbelräddning i den andra halvleken bland annat.


*** Mathias Jonasson: Den unge mittbacken vann nickdueller, stod för ett par fantastiska brytningar och bidrog fint i uppspelsfasen. Grymt bra match!


Tränarens kommentar
”I första halvleken kändes det som att vi skulle stå för årets finaste insats och känslan i laget var fantastisk. Flera små bekymmer hade rätats ut och vi kunde spela ut betydligt mer av vårt register än tidigare i år. Några få skönhetsfläckar här och där, men verkligen bud på det spelet som vi kan få till när det vill sig väl. Tyvärr släppte vi in 1-1 målet kort efter vårt eget ledningsmål, på en situation vi egentligen hade koll på. I andra halvlek gjorde vi några små korrigeringar som inte fungerade inledningsvis, samtidigt som Teg gjorde några andra korrigeringar som vi inte svarade bra på, vilket leder fram till 2-1 målet. Efter det försöker vi bita oss tillbaka in i en match vi egentligen hade ett bra grepp om men som vi nu hade tappat. Vi ligger på för ett kvitteringsmål och får till några dugliga lägen, men inget fantastiskt och det ville sig inte idag heller. Grabbarna fortsätter och visar fantastisk karaktär, och nu ska vi bara försöka förmedla allt hårt jobb till resultattavlan framöver.”

/Röbäcksbladet

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 27/6 19:00
1 - 3  
Mån 24/6 19:00
2 - 1  
Ons 19/6 19:00
6 - 0  
Fre 14/6 19:00
1 - 6  
Tis 11/6 19:30
5 - 1  
Tor 6/6 15:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 30/06 23:28 
Fotbollssektionen, 24/06 15:26 
Fotbollssektionen, 17/06 12:58 
Fotbollssektionen, 13/06 13:09 
Nyheter från föreningen
Röbäcks IF, 19/07 12:57 
Röbäcks IF, 01/07 12:32 
Röbäcks IF, 03/06 18:25 
Röbäcks IF, 29/05 09:47 
Röbäcks IF, 28/05 08:33 
Röbäcks IF, 17/05 08:13 
 
Våra sponsorer:
Domarlista klicka på pipan
För felanmälan på Röbäcks Arena klicka på gubben