Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Röbäcks herrlag fotboll!
 
Röbäcks tio plågelser
2019-08-16 13:39

Röbäcks herrlag har haft en intensiv period de tio senaste dagarna med fyra träningar, ett lagjobb och tre matcher. Här kommer en kortare sammanfattning av de matcherna.

 

Röbäcks IF – Sörfors IF/UFC A2

Matchen mot Sörfors blev en svängig historia där hemmalaget Röbäck inledde bäst och tog ledningen redan efter tjugo sekunder genom Lamin Kamara som gjorde mål för andra matchen i rad. Ett offensivt Sörfors kvitterade dock i den 18e minuten genom Marc Saliba. Bara sju minuter senare tog dock hemmalaget ledningen återigen efter att unge mittbacken Mathias Jonasson slagit en fantastisk passning på en frispark från halvplanslinjen till debuterande Oscar Stensson som snyggt placerade in en volleybredsida och 2-1. Innan pausvilan skulle dock bortalaget kvittera på nytt efter en tilltrasslad situation efter en hörna så kunde David Schäfer göra mål, trots protester från hemmalaget som tyckte sig vara berättigade en frispark i närkampen innan. Röbäck saknade dock inte chanser i första halvleken när man brände ett flertal frilägen bland annat.

 

Andra halvleken var bara tre minuter gammal när Tobias Johansson-Ljung väggspelade med lagkaptenen Markus Johansson, som bjöd på en elegant lyftning, och från en mycket snäv vinkel så dunkade Tobbe in en halvvolley i det bortre krysset, ett makalöst vackert mål! Ledningen skulle stå sig till den 71:a minuten då David Schäfer mötte ett perfekt inlägg och nickade in kvitteringen. I slutändan var det Röbäcksbekantingen Eric Gunnarsson som avgjorde matchen till Sörfors i den 83e minuten. Tung förlust för Röbäck som verkligen hade chanser att avgöra matchen långt tidigare.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor


* Lamin Kamara – Målskytt igen och som alltid säker med bollen.

 

** Oscar Stensson – Fin debut där han ständigt var ett hot på sin kant.

*** Tobias Johansson-Ljung – Grymt bra match och ett av årets vackraste mål på det!


Tränarens kommentar:
Mot Sörfors så följer vi vår spelplan och gör egentligen allt som vi ska göra och sett till hela matchbilden står vi för en mycket fin insats. Tyvärr ville inte bollen in mer än vad den gjorde idag, framförallt på våra frilägen så blev Sörfors Sebastian Wide en storlek för stor för oss.
Vi kan ta med oss några positioneringssituationer idag, men framförallt att vi inte var tillräckligt effektiva framför mål, den skulle varit avgjord i första halvlek med marginal. Det ligger bara hos oss själva att vi inte knöt ihop säcken tidigare. Mycket tacksamt att vi försätter oss i en situation där vi helt klart skulle gjort fler mål, det betyder att vi gjorde mycket rätt i slutändan.
Stöcke IF – Röbäcks IF

Derbyt på Stöckesbua IP blev inledningsvis ingen rolig historia för bortalaget som efter tjugo minuter låg under med 2-0 på det regnvåta naturgräset. Hemmalaget behandlade bollen betydligt bättre och kom fram till vassare lägen. Tio minuter före pausvilan kom även 3-0 och det såg mörkt ut för bortalaget.

 

I den andra halvleken ställde Röbäck om och var tidigt framme och hotade. Men istället för en reducering så kontrade Stöcke. Först ett friläge heroiskt räddat av Viktor Lundström som gled in och stoppade ett givet mål. Men även till slut en kontring där Stöcke fick 4-0 efter drygt en timme spelad. En omöjligt brant backe att bestiga kan tyckas, men Röbäck krigade på och kom in i målprotokollet bara tre minuter senare när junioren Mikael Johansson fyllde på från sin kant och fångade upp ett inlägg och snyggt placerade in 4-1. Ett par minuter senare fick hemmalagets Osman Serag direkt rött kort efter en ful tackling bakifrån. Röbäcks press intensifierades.Nyförvärvet Oscar Stensson stack upp för andra matchen i rad och flöt igenom försvarat innan han fint kunde rulla in reduceringen i bortre stolpen till 4-2. Med drygt kvarten kvar och en man mer så hade Röbäck satt Stöcke i gungning. Bara minuten senare kommer också följdaktligen Röbäck genom Stene igen på ett nytt fint läge mot målvakten som räddar. Stene är dock kvickt först på sin egen retur och blir solklart nedsparkad väldigt klumpigt av en försvarare i straffområdet, mitt framför domaren, som tyvärr för Röbäck bestämmer sig för att vara en åskådare. Till slut kan en förvånad Stöckespelare sparka bort bollen efter att hans lagkamrat på något mirakulöst sätt blivit skonad från den situationen.
Med en kvart kvar och en man mer såg Röbäck ut att verkligen va på väg att göra en storartad upphämtning, men efter att ha blivit berövade på en straff gick till slut luften ur Röbäckpågarna. Stöcke håller ut därifrån och försvarar det som blev slutreslutatet, 4-2.

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Oscar Stensson – Ännu en bra match och ännu en gång målskytt!

** Viktor Lundström – Sliter alltid mest av alla och stod nog för årets räddning mot Stöcke.

***: Mikael Johansson – Fin insats av junioren som resulterade i både ett mål och en assist.


Tränarens kommentar:
Första halvlek är vår sämsta halvlek från dom här tre matcherna, spelarna försökte verkligen med det vi hade pratat om, men ingenting ville sig riktigt just denna dagen. I andra halvlek ändrar vi om och testar något annat som leder till att vi ligger under med fyra baljor. Inte idealiskt direkt, men en stor eloge till grabbarna som gång på gång visar en sån fantastisk inställning, att vid fyra mål upp så fortsätter vi krigar och får in två mål och ska ha en solklar straff. Trots att ingenting går vår väg i slutändan så ger laget sitt allt. Det är ett stort tecken på karaktär att trots att vi släpper in ett fjärde mål så fortsätter allihopa att kriga med ett berg att bestiga. Hade vi fått straffen med en man mer och kvarten kvar att spela är jag övertygad om att vi fått minst oavgjort, så bra inställning har det här laget.
IFK Umeå 2 – Röbäcks IF

Onsdagens batalj på Vildmannavallen IP blev en tät och jämn historia. Hemmalaget IFK Umeå hade bollinnehavet och det mesta i chansväg i den första halvleken. Röbäck försvarade sig dock väl och Erik Jakobsson i målet stod för ett par kvalificerade räddningar som gjorde att Röbäck höll tätt de första 45 minuterna. Tråkigt nog fick Oscar Stensson, som startade sin tredje match i rad sen han anlände, denna gång mot sin forna klubb, bäras av planen i slutet av den första halvleken med en knäskada och vi i Röbäck hoppas såklart att den inte är för allvarlig.

 

Den andra halvleken inleddes precis som den första, med ett hemmalag som pressade på framåt och ett Röbäck som försvarade friskt. I 51:a minuten kom så ledningsmålet för IFK Umeå genom Max Bergqvist, med ett avslut som ställde både försvare, målvakt och förmodligen även skytten själv. Efter det kom Röbäck in i matchen mer och mer. De började skapa farligare lägen och få upp mer folk i anfallen. Efter 69 minuters spel kom även så kvitteringen efter ett vackert anfall där Oskar Lundström petade in en retur. Därefter var det mer Röbäck än IFK Umeå i en period. Mikael Wallin hade ett skott i stolpen, Oskar Nilsson hoppade högt på en hörna och nickade bollen via målvakten, i ribban och Röbäck kom i en 4-mot-1 situation där laget verkligen böljade fram, ledningsmålet hängde i luften.
Efter en skadesituation även för IFK, så började minuterna ticka upp mot 90 och hemmalaget tog tillbaka taktpinnen för att pressa på för ett segermål i slutet.
Efter ett par hörnor i slutet av en tilläggstid, som fortsatte långt över det som kändes rimligt, så blev IFK till slut även hjälpta av en svårförklarlig frispark. Det var på den, i den sista sekunden, som ett skott tog på en Röbäcksarmbåge och domaren pekade på straffpunkten. IFK Umeå gjorde mål på matchens sista spark genom straffen och tog alla tre poäng i en match där Röbäck definitivt var förtjänta av mer.

Röbäcksbladets 3 stjärnor

* Mikael Wallin – Kommer in i andra halvlek och vinner boll, driver spelet och blir sånär målskytt också.

 

** Erik Jakobsson – Strålande insats av nyblivne pappan. Lugnet själv.

 

*** Oskar Lundström – Spelade som anfallare och nätade direkt. Alltid ett hot i djupled och hade bud på fler mål.

Tränarens kommentar:
Ännu en gång går vi in och följer vår spelplan precis som vi ska, med några små korrigeringar släpper vi till något fler läge än vi borde, men som alltid har vi elva spelare på plan som gör sitt yttersta. Det är fantastiskt roligt att va tränare för den här gruppen som alltid ställer upp, sliter, följer olika typer av matchplaner med allt vad det innebär. En otroligt ödmjuk och lyhörd grupp som förtjänade betydligt mer i den här matchen än vad resultatet blev. En period i andra halvlek så hängde det verkligen ett ledningsmål i luften för oss. Resultatet var långt ifrån vad grabbarna förtjänade för sin insats och i andra halvlek så kändes vi vassare. Tyvärr slutade det som det gjorde men i slutändan är jag otroligt stolt över den trupp vi hade med oss till matchen och den insats vi gör, både som spelare och personer.
Slutligen så går såklart mina tankar, liksom hela lagets, till Stene som skadade knät i en olycklig situation. Vi håller tummarna för att det inte är något allvarligare. Såna saker överskuggar såklart hela resultatet och allt vi kan hoppas på är att han återhämtar sig och kommer tillbaka så snabbt som möjligt, antingen till oss med fotbollen eller till säsongen med innebandy som han hade framför sig. 

Flygande start
2019-07-29 16:31

Precis en månad efter segern mot Sandvik 2 var det så äntligen dags för match igen. Efter sommaruppehållet hade Röbäcks IF en tuff batalj framför sig när Sandåkernkamraternas IF väntade på bortaplan under lördagen, sommarens hittills varmaste dag.

 

Det blev en svängig inledning på matchen där Röbäck i sina vita tröjor var närmast att ta ledningen efter ett fint anfall längs vänsterkanten, som avslutades med ett skott utifrån av Kris Smith i ribbans överkant.

Det var dock tabelltrean Sandåkern som skulle ta ledningen i matchen. Efter en bra slagen djupledsboll som Ismail Merzai tajmade perfekt, så kunde han fri rulla in 1-0 till hemmalaget. Röbäck vek dock inte ner sig utan fortsatte att försöka skapa framåt och hade också ett par hyfsade lägen. Johan Marklund fick en fin djupledsboll men lobbförsöket gick strax utanför. Nyförvärvet Robbie Anderson, som debuterade i hettan, hade en härlig räd där han drev förbi hela Sandåkernförsvaret och gick ner i straffområdet, men utan åtgärd. Sista tio minuterna tog hemmalaget över allt mer och Erik Jakobsson i Röbäcksmålet räddade bland annat två frilägen som höll ställningen till 1-0 in i pausvilan.

 

I den andra halvleken kom Röbäck ut och tog tag i taktpinnen direkt. I ännu ett vackert uppbyggt anfall så hittade Lamin Kamara fram till kapten Markus Johansson strax utanför boxen, som distinkt dunkade upp bollen i krysset. 1-1 på tavlan i den 52a minuten. Bortalaget byggde sedan vidare på det och i en fin situation där Max Lundmark klev förbi sin försvarare på högerkanten, så hittade han in i straffområdet till Lamin Kamara, som först såg ut att tappa läget men på något sätt lyckades han bolla och trixa bort de två närmaste försvarna och placera in en volley vid den första stolpen. Ett drömmål av ynglingen och Röbäck i ledningen efter en timmes spel.

 

Därefter började hemmalaget satsa allt mer framåt i sin jakt på kvittering. Det öppnade också fina ytor för bortalaget som var ytterst nära att utöka ledningen, men orkade inte riktigt ställa om blixtsnabbt i värmen. Jakobsson i kassen stod för ett par avgörande räddningar till, samtidigt som hela laget kämpade och slet för de tre poängen. Mittbacksparet Viktor Lundström och Mathias Jonasson, som startade deras första match tillsammans gjorde det riktigt bra och städade bort det mesta. Till sist så blåste domaren av och 1-2 var ett faktum. Tredje raka segern för Röbäck som ser allt bättre ut.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Robbie Anderson – Vilken härlig debut av Röbäcks nya britt. Stark som en oxe och väldigt svårpasserad på sin kant.

 

** Erik Jakobsson – Stod för flera fantastiska räddningar, framförallt i slutet av första halvleken när Sandåkern tryckte på för 2-0. Ännu en grym insats.

 

*** Lamin Kamara – Underbar insats från ynglingen som utöver sitt assist fick göra det avgörande målet.

Tränarens kommentar:

Stark och mycket imponerande insats av grabbarna. Vi går ut och följer vår spelplan i stort sett hela matchen och gör det med bravur. Otroligt roligt att vara tränare såna här dagar när saker och ting faller på plats och vi får med oss 3 poäng från en jämn match. I vanlig ordning så gör grabbarna sitt yttersta på planen, det känns fantastiskt att dom börjat bli belönade för sitt slit i form av poäng som saknades i inledningen av säsongen. Alla fick speltid idag och var med och bidrog till segern, det tycker vi visar att vi har en stor och duktig grupp att jobba med.
***
Vi i herrlaget tar även av oss hatten för pojkar 05 laget som gick segrande ur pojkar-14 på Umeå Fotbollsfestival. En mycket stark prestation och vi gratulerar grabbarna till en väl genomförd turnering! 

Vårupplopp
2019-07-10 23:38

Röbäck gick in i våromgångens sista matchvecka med två enormt viktiga sexpoängsmatcher på agendan. 

Bottenstriden började mot Hörnefors på måndagen, en batalj som blev precis så jämn som man hade kunnat tro på förhand.

 

Matchen inleddes trevande där inget av lagen pressade så högt, kanske delvis på grund av värmen men också två lag som verkligen inte ville gå bort sig i matchinledningen. Hemmalaget var ändå det lag som hittade framåt i banan lite bättre och skulle också ta ledningen. I den 28e matchminuten drämde Kris Smith till från distans. Bollen touchade ett par benskydd längs vägen innan den borrade sig in vid målvaktens högra stolpe och gav 1-0 till Röbäck. Efter målet åt sig Hörnefors in i matchen mer och mer och började hota framåt, trots det så var det Röbäck som utökade precis innan pausvilan. Efter en lång frispark och en tilltrasslad situation precis vid bortalagets straffområdeslinje så fick Johannes Sjödin iväg ett skott som hittade nätmaskorna. 2-0 på tavlan i paus.

 

I andra halvlek var det som att hemmalaget blev försiktiga och ville försvara sin ledning. Det gav Hörnefors mer ytor och tid att kliva fram på och de vaskade genast fram ett par hyfsade lägen de första tio minuterna i andra halvlek. Efter en kampsituation ute vid sidlinjen, så drev Daniel Bengtsson i bortalaget in i straffområdet och kunde fri göra 1-2 i matchminut 60.

 

Röbäck hade efter det ett par fina omställningslägen. Oskar Lundström drev förbi på kanten och försökte tråckla in bollen mellan benen på målvakten, som precis lyckades rädda. Johannes höll också på att skaffa sig ett friläge när han vann sin närkamp mot mittbacken, men blev sedan neddragen i skottögonblicket utan åtgärd från domaren.

 

Hörnefors saknade inte chanser till kvitteringar. De hade en frispark i stolpen, ett par hörnor som Röbäck stod emot och sedan superräddning av först Erik Jakobsson i målet, när han var följsam på ett friläge, och sedan av Viktor Lundström, när han räddade ett skott som var på väg in i mål. I slutändan stod Röbäck emot hela vägen ut och tog sin första trepoängare för säsongen! Därmed lämnade man också jumboplatsen inför nästa bottenstrid mot Sandviks 2 på torsdagen.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Johannes Sjödin – Återigen svårslagen i närkampsspelet och gör mål på nytt. Oerhört viktig med sitt spel.

 

** Erik Jakobsson – Efter en relativt lugn första halvlek så stod han för ett par matchavgörande räddningar i den andra som gav tre poäng.

 

*** Kris Smith – Målskytt i sin debut som kapten. Grymt jobb på både mittfältet och sedan högerbacken i alla 90 minuter.

Tränarens kommentar:

"Bästa möjliga start på en så viktig matchvecka, bra karaktär av grabbarna att hålla ut hela vägen. Tyckte vi borde fått in en tredje balja idag också, men man kan inte säga att bollen studsade emot oss idag, utan det blev en jämn match som det var väldigt skönt att gå vinnande ur."

***************************************

Sandsviks 2 var den sista matchen innan uppehållet, även där stod oerhört viktiga poäng på spel. Endast en poäng skiljde lagen åt inför matchen efter segern mot Hörnefors för de rödklädda. 

 

Den smala naturgräsplanen gjorde att fokus blev lite mer på längre bollar från båda lagen, och det var på en längre boll av Stephen Guastella som Röbäcks lagkapten Markus Johansson kom i en perfekt djupledslöpning. Han tog med sig bollen och lyckas lägga in bollen bakom en utrusande målvakt i hemmalaget, 0-1 efter tolv minuter.

 

Glädjen blev dock kortvarig då Sandvik 2 kvitterade omgående. Abdoulaye Thioubou Wade fick bollen utanför straffområdet och fick gott om tid på sig att dundra in ett välplacerat skott vid André Sandbergs vänstra stolpe. Efter de två målen blev det en svängig historia under en period innan bortalaget tog över mer och mer. I 24e minuten fick Röbäck en hörna efter att man kommit fram fint längs sin högerkant och Johan Marklund avslutat, men där skottet styrts ut av målvakten. På den efterföljande, långa hörnan plockade Johannes Sjödin ner bollen starkt och smällde in sitt andra mål på två matcher. Det fortsatte att vara en jämn halvlek där Röbäcks målvakt André Sandberg i slutskedet stod för en fantastisk reflexräddning på en Sandvikshörna och bortalaget fick med sig en 1-2 ledning till pausvilan.

 

Röbäck inledde den andra halvleken klart bäst och kunde också tidigt utöka sin ledning. Tobias Johansson-Ljung slog en fin djupledsboll som Johannes släppte till Oskar Lundström som kom farandes i djupet. Ogge kunde fint lyfta in 3-1 och gjorde därmed äntligen sitt mycket välförtjänta första mål för säsongen, i den 48e matchminuten. Därefter fortsatte Röbäck att spela kontrollerat. De långa bollarna hotade ständigt Sandviks backlinje och man vaskade fram en hel del bra chanser till att utöka ledningen, men utan att lyckas. Och när hemmalaget försökte ta sig framåt så stod Röbäcks backlinje emot alla försök. Sandviks enda riktiga farligheter kom via fasta situationer, men även de klarade bortalaget av. När så slutsignalen ljöd stod det fortsatt 1-3 på tavlan och Röbäck tog därmed sin andra raka seger.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Martin Westberg – En gigant i backlinjen som inte släppte någon över bron.

 

** Johannes Sjödin – Ännu en fantastisk match av forwarden. Dessutom mål igen, hans fjärde för säsongen!

 

*** Tobias Johansson-Ljung – Var överallt, vann boll, fördelade boll, hade en fin assist till Ogges mål, och dessutom en jätte i luftrummet, lovorden haglar! Fin insats!

Tränarens kommentar:
"Otroligt skön vecka resultatmässigt, även om vi spelat bättre matcher tidigare under säsongen så var det otroligt välförtjänt för gruppen att få ta med sig 6 poäng från den här veckan och gå på en härlig boost inför sommaruppehållet. Efter en trevande matchinledning känner vi nog att vi har hyfsad koll på den här matchen, även om Sandvik hade sina farligheter och kunde gått upp till 2-2 på någon fast situation, så var det ändå inom ramen för vad vi skulle behärska. Efter halvtidspausen korrigerade vi det och det kändes det som att vi kontrollerade matchbilden matchen ut. 
Vi tar sommaruppehåll med friskt humör och ser fram emot höstomången där vi har några revanscher att inkassera."

David mot Goliat
2019-06-20 23:26

Det blev en ny förlust på onsdagen för Röbäck när de ställdes mot serieledande Umedalen på bortaplan.

 

Röbäck kom till matchen med en tydlig plan. Den planen höll på att spricka redan i den första minuten när André Sandberg tvingades till en vass räddning. Men efter den första anstormningen så kom Röbäck in i matchen mer och mer. Umedalen hade en del farliga hörnor och frisparkar, men bortalaget stod emot väl. Det rödklädda bortalaget var även de nära att hitta en ledningsboll när Johannes Sjödin vände bort sin back och nyttjade sin vänsterbössa för ett volleyavslut som målvakten räddad,e men där returen studsade ut till högeryttern Johan Marklund, som dessvärre inte kunde hålla nere skottet. Nollan höll till den 41a minuten innan Umedalen kunde göra 1-0 genom skyttekungen Samir Khelifi.

 

Den andra halvleken blev en dystrare historia. När 20 minuter var spelade hade Umedalen gått ifrån till 4-0 och ett vilt kämpande Röbäck hade svårt att skapa några farliga målchanser. Trots en fin första halvlek så slutar matchen 6-0 till hemmalaget Umedalen, som därmed befäster sin serieledning. För Röbäcks del får de blicka fram emot nästa vecka då man har två sexpoängsmatcher mot Hörnefors och Sandvik 2.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* André Sandberg: Stabil insats igen och ett par riktigt fina räddningar.

 

** Johannes Sjödin: Spelade bara första 45 minuterna, men som han gjorde det. Var en klippa på topp som target, där han inte förlorade en närkamp.

 

*** Stephen Guastella: Räddade på egen hand minst två solklara mål när han i sista sekund fick fram ett ben. I övrigt en strålande match från amerikanen som började på vänsterbacken men fick avsluta som mittback. 

Tränarens kommentar
”Vi startar matchen på ett väldigt bra sätt, precis som vi hade kommit överens om, och får till en bra matchbild som vi är bekväma med, samtidigt som vi skrapade fram några vassa chanser. Otroligt bittert att släppa in den typen av slumpmål vi absolut inte ska släppa till, precis innan halvtid. Inte blir det bättre av att det andra målet, tidigt i andra, också det är en miss, men sånt händer i fotboll. Vi krigade på och försökte med lite annorlunda anfallsspel i andra halvlek, som närmade sig farligheter, men inte gav något mål.
Sammantaget otroligt nöjd med grabbarnas insats, vi förtjänade inte att ligga under i halvtid och står för en väldigt stark kollektiv insats fram till 0-3 målet i 62a. Efter det är det realistiskt slut på matchen, men vi har ändå 17st tappra grabbar som krigar på matchen ut. Otroligt nöjd med att vi kan ställa upp med så många som vi gör idag, trots att vi hade 10 återbud av olika anledningar. Även om vi hade några skavanker här och där på vissa, så gör alla inblandade en bra insats och kan gå med huvudet högt, resultatet till trots.”

Nu är det långhelg med midsommarfirande näst på tur, men redan på måndag är det dags för nästa match, en viktig sexpoängsmatch mot Hörnefors hemma på arenan 19:00, Välkomna! 

/Röbäcksbladet

Förlustvecka
2019-06-19 00:21

Förra veckan spelade Röbäck två matcher. Först mot Sävarådalen 2 på bortaplan på tisdagen. Och sedan hemma mot Mariehems SK på fredagen.

 

Matchen mot Sävarådalen blev ingen rolig historia för Röbäck. Man tog förvisso en tidig ledning när Max Lundmark skickade in en frispark långt utifrån redan i den femte minuten. Men glädjen blev kortvarig. I 13e minuten kvitterade hemmalaget och strax innan paus ramlade ledingsbollen in. När sedan 3-1 kom direkt i andra halvlek blev uppförsbacken brant för Röbäck och Sävarådalen kunde springa iväg till en 5-1 seger.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

 

* Max Lundholm: DUNDRAR in en jättefrispark från 40+ meter, Guiness skulle mäta upp avståndet rapporterades dom. Målet stod som en strut i 4 sekunder ryktades det om.

** Mikael Wallin: Ständigt hot med sina löpningar och sitt driv på planen, väldigt nära att komma igenom både själv och med framspelningar idag. 

*** Viktor Lundström: Stor ledare på planen som ofta dikterar speltempot bakifrån, samtidigt som han ständigt städar upp allt som hamnar bakanför mittfältet. 


Tränarens kommentar

”Vi har goda intentioner i första halvlek men naivitet sätter oss i en ofördelaktig position som gör att vi inte alls spelar matchen på det sätt vi är kapabla till. Sammantaget tar vi med oss väldigt lite från matchen och lägger den till handlingarna.”

 

****************************

 

Fredagens match var på god väg att bli en betydligt jämnare historia. En chansfattig första halvlek gick dock ändå till Mariehem när ett inlägg gick via hemmaspelare och över en chanslös Erik Jakobsson i målet. Röbäcks bästa chans kom på frispark långt utifrån som Kris Smith sköt i ribban. I andra halvleken fick Mariehem ett tidigt 0-2 mål och ett par minuter senare åkte Röbäck på nästa smäll när man fick en man utvisad. När hemmalaget ändå satsade framåt så ramlade målen in och det slutade till sist 1-6 till Mariehem.

 

Röbäcksbladets 3 stjärnor

* Kris Smith: Driver på laget och skapar mycket från två olika positioner under matchens gång. 

** Stephen Guastella: Rycker in som tillfällig mittbackslösning i den här matchen och stänger tillsammans med Martin igen försvaret på ett bra sätt, kan inte lastas för målen.

 

*** Martin Westberg: Klev in som en riktig backklippa och var rätt man på rätt plats mest hela matchen, samtidigt som han var otroligt trygg i uppspelsfasen.


Tränarens kommentar
”Vi studsar tillbaka från den senaste matchen väldigt bra och sätter delar av vårt grundspel och är väldigt trygga med matchbilden. Tyvärr får vi ett osannolikt mål emot oss på ett inlägg som styrs 2 gånger på olika Röbäcksben tills den seglar in väldigt snöpligt. När vi går ut i andra halvlek har matchen varit en ganska chansfattig historia åt båda håll, och är helt klart inom räckhåll.
Då åker vi på ett katastrofdomslut där en av deras spelare drar omkull vår bollförande spelare med armarna, klart synligt, men får ändå springa vidare med bollen och assistera till ett öppet mål. Strax efter det får vi ett mycket hårt dömt rött kort för en kroppstackling och matchen är helt tagen oss ur händerna. Vi tar inte med oss någonting efter dom två sekvenserna då vi försöker jaga ikapp två skitmål med färre spelare. "


Imorgon spelar laget borta mot Umedalen 19:00, kom gärna och stötta! 

/Röbäcksbladet

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 20/9 19:00
3 - 2  
Fre 13/9 19:00
0 - 4  
Sön 8/9 16:45
2 - 0  
Fre 30/8 19:00
0 - 0  
Sön 25/8 14:00
1 - 0  
Sön 18/8 19:00
0 - 7  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 20/09 10:53 
Fotbollssektionen, 02/09 08:42 
Fotbollssektionen, 09/08 13:57 
Fotbollssektionen, 30/06 23:28 
Fotbollssektionen, 24/06 15:26 
Fotbollssektionen, 17/06 12:58 
Nyheter från föreningen
Röbäcks IF, 19/09 12:57 
Röbäcks IF, 18/09 15:38 
Röbäcks IF, 11/09 13:37 
Röbäcks IF, 23/08 09:45 
Röbäcks IF, 22/08 15:06 
Röbäcks IF, 01/08 18:28 
 
Våra sponsorer:
Domarlista klicka på pipan
För felanmälan på Röbäcks Arena klicka på gubben