Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Fotbollssektionen
Varmt välkommen till Fotbollssektionen!
Här samlar vi information kring fotbollen så att du som ledare/spelare/medlem lätt ska hitta information.
Vill du kontakta nån i fotbollssektionen så hittar du kontaktuppgifter under kontakt. Om du är osäker på vem du ska kontakta kan du alltid maila fotbollssektionen@robacksif.se
Anmälan till höstens serier
2020-06-17 22:44

Nu bjuder vi in till höstens seriespel gällande division 3 – 10 (7 – 14 år) Södra. I bifogat dokument så får ni information om hur ni ska göra för att anmäla ert lag.

Alla lag som deltog under vårens seriespel kommer automatiskt att lottas in i höstens seriespel, samma division som man spelade i under våren. Vill man inte göra några förändringar mot hur det var under våren behöver man inte göra någonting alls!.

Vill man byta division, anmäla ett nytt lag eller avanmäla ett lag så finns information om hur man gör det i bifogat dokument. Detta kan man göra själv.

Önskar man byta nivå inom divisionen så skickar man ett mail till mig på kommunfotboll@ssk.ac

För division 3-4 utgår vi även från vårens resultat när vi gör höstens indelningar.

Sista anmälningsdag till höstens serier är tisdag den 23 Juni, den 24:e börjar vi arbetet med serierna. Förhoppningen är att kunna skicka skicka ut schemat på fredagen samma vecka.

Vi kommer inte att erbjuda sammandragsserier i division 8 – 9 ( 5 v 5 ) i höst heller då riktlinjerna för 50 personer vid offentliga tillställningar fortsatt gäller. Upplägget för 5v5-divisionerna blir därför precis som under våren med 6 matcher tot, varvat hemma/borta.

Nyhet inför hösten

VIKTIGT INFÖR HÖSTSÄSONGEN OCH FRAMÅT GÄLLANDE SPELARE TOLV ÅR OCH UPPÅT

Det internationella fotbollförbundet FIFA:s regler för spelarregistrering ändras. Från och med i sommar ska alla spelare från tolv år och uppåt registreras. De svenska föreningarna får fram till juli månad på sig att registrera sina spelare i Fogis. En av fördelarna med nyordningen är att det blir lättare att följa upp den så kallade utbildningsersättningen till föreningar som fostrat spelare.

I bestämmelserna gällande spelarförteckningar till matcher skall redan idag elektronisk spelarförteckning via fogis användas i divisionsspelets division 5.

I och med FIFA:s nya regler kommer elektronisk spelarförteckning att vara tvingande där spelare födda 2008 eller tidigare deltar, dvs elektronisk spelarförteckning via fogis gäller i div 6 eller 7 om spelare född 2008 eller tidigare deltar i sådan match.

Hör av er om ni har några funderingar.

Vänliga Hälsningar

Alexander Lindgren

Administratör, Kommunfotbollen Södra

kommunfotboll@ssk.ac

http://vasterbotten.svenskfotboll.se

Info till ledare och vårdnadshavare
2020-06-10 23:43
Nyhet från Fotbollssektionen. Utbildning för tränare

Röbäcks IF har tackat ja till ett erbjudande från Västerbottens Fotbollsförbund som nu satsar på lokala fotbollsutvecklare. 
Satsningen innebär att Västerbottens Fotbollsförbund erbjuder vår förening en lokal fotbollsutvecklare som har uppgift att utbilda våra fotbollstränare på hemmaplan. 
Utbildningen utgår från Svensk fotbolls Spelarutbildningsplan. 

Föreningen får besök av sin lokala fotbollsutvecklare vid fyra tillfällen/år, med start nu under försommaren.
Två tillfällen för tränare och ledare i spelformerna 5v5 och 7v7
Två tillfällen för tränare och ledare i spelformerna 9v9 och 11v11

Respektive utbildningsträff är på 2 timmar, all utbildning sker på fotbollsplanen och med träningsgrupp.

Satsningen är kostnadsfri för föreningen och finansieras via Projektet IF (tidigare Idrottslyft).

Kallelse och mer info kommer.

/Fotbollssektionen, utbildningsgruppen
Information gällande kommande seriespel för barn och ungdomar
2020-04-30 12:39

Folkhälsomyndigheten presenterade den 16 april uppdaterade och förtydligade råd till idrotten.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/idrott-andring-av-de-allmanna-raden-om-matcher-och-tavlingar-for-barn-och-ungdomar/

Med anledning av det har Svenska Fotbollförbundet anpassat sina riktlinjer för svensk fotboll.
https://www.svenskfotboll.se/globalassets/bilderblock/2004/svensk-fotbolls-verksamhet-under-corona---beslut-riktlinjer-och-rad-2020-04-16.pdf

Västerbottens Fotbollförbund följer beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter. Efter dessa riktlinjer har vi beslutat att barn och ungdomsfotbollens (7 till 18 år)

seriespel kommer att genomföras som planerat enligt lottad spelordning.

Serier: Spelschemat för våra ungdomsserier ligger ute på Fogis och VFFs hemsida och kommer att genomföras enligt lottad spelordning.Denna information är utskickad till dom som står som kontaktpersoner i era lag men ni får gärna skicka vidare det till lagen så ingen missar viktig information.

Avsparkstid: Kontakta varandra och kom överens om matchtider/datum så snart som möjligt som ni sen lägger in i Fogis. Kontrollera att ni har rätt kontaktperson för laget, görs i Fogis under fliken ”lag (0)”. Det bästa är att planera in alla matcher för hela våren och kontakta/bjuda in era motståndare på en gång.

Matris: Bifogar en matris för divisionsspelet med information gällande regler, speltid, planstorlek mm. Matris

Spelformshäften: Länk till spelformshäften för varje spelform, bra att ha i varje ledarväska: https://www.svenskfotboll.se/svff/nationella-spelformer/

Regelhäften: Länk till regelbok för alla spelformer samt häfte med planstorlekar för dom olika spelformerna:https://www.svenskfotboll.se/svff/nationella-spelformer/spelregler/


Matchvärdar:
Matchvärdar skall finnas vid alla matcher, se bifogad info

Gröna kort: Gröna kort har skickats ut till era föreningar och skall delas ut vid era matcher. 

Viktigt:
Läs och ta del av bifogad information så er förening/lag följer dom direktiv och riktlinjer som kommit inför denna säsong. Samt sprida denna information i er förening, lag och föräldrargrupp. Håll er uppdaterade och se till att följa ev. nya direktiv som kommer.

Matchflytt: Serierna 7-14 år lag som p.g.a. att en eller flera spelare uppvisat förkylningssymptom önskar skjuta upp match i ungdomsserie (7-14 år) beviljas detta och skall, så vida föreningarna inte är överens att lämna matchen ospelad, överenskomma om och i fogis införa nytt datum innan de spelar.

Norra Mjövattnet Cup 2020
2020-04-16 21:15

Nu har vi öppnat anmälan till en av norra Västerbottens största fotbollscup för 3, 5- och 7-mannaspel!

1-2 augusti

Traditionsenligt anordnar Mjödvattnets IF tillsammans med Norra Skogsägarna den populära Mjövattnet Cup i den lilla byn Mjövattnet utanför Skellefteå

Nyhet för i år är att vi flyttar cupen till helgen v31 så den ligger perfekt i tid för att få några matcher i benen innan höstsäsongen sätter igång.

För 25:e året i rad så erbjuder vi på en gemytlig, trevlig och välorganiserad fotbollscup som riktar sig till åldrarna 7-12år!

Alla lag spelar klart sina matcher samma dag och är garanterade minst 3 matcher/lag

Matcherna spelas på naturgräs i härlig och lantlig miljö

Vi hoppas kunna upprepa fjolårets succe med 75 deltagande lag från bla, Boden, Luleå, Piteå, Lycksele, Umeå, och Skellefteå.

Vi har ett maxtak på 100 deltagande lag så anmäl ert lag så fort som möjligt för att säkra er plats till sommarens stora fotbollsfest i Mjövattnet

Möjlighet för övernattning på hotell eller i föreningslokal med självhushåll kan erbjudas för lagen.

För anmälan och info gå in på vår cupsida:

https://www.cupmate.nu/cup/norra-mjodvattnet-cup

Fotbollslek för barn födda 2014
2020-04-13 13:09
I år är det dags för alla barn födda 2014 att börja leka och lära fotboll med oss på söndagar kl. 10-11. 

Första tillfället är söndag den 3 maj kl. 10-11 på konstgräset på Röbäcks Arena. 

De tre första tillfällena håller befintliga föreningsledare i, sedan ska lagets egna ledare utses bland föräldrarna. 

Söndag den 17 maj i samband med träningen hålls ett föräldramöte på läkaren bredvid konstgräset då ledarrollerna fördelas ut. Då ges också mer information om hur verksamheten fungerar och vad det innebär att vara medlem hos oss. 

Utbildning erbjuds för blivande ledare. Föreningen har ett faddersystem för nya ledare och i år kommer ledarna att kunna få tips och stöd från ledarna för flickor och pojkar födda 2011. 

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse att vara ledare? Kontakta fotbollssektionen@robacksif.se eller ta upp det vid föräldramötet. 

Ingen föranmälan till träningar eller föräldramöte behövs. 

OBS: Med anledning av pågående situation med corona/covid-19 får vi vara beredda på att det kan komma direktiv eller omständigheter som gör att träningar kan behöva ställas in med kort varsel. Håll er därför uppdaterade via hemsidan! Alla som kommer till fotbollsleken ska givetvis vara fullt friska, symptomfria och ha nytvättade händer. Kom också ihåg att ta med en egen vattenflaska!

Välkomna att prova på fotbollslek!

/Fotbollssektionen och ledare för flickor och pojkar 2011
Nyheter från våra lag
FB F2011, 28/09 13:20 
FB Bollek2014, 16/09 08:29 
FB P06/05, 14/09 14:14 
FB P06/05, 07/09 11:48 
FB P06/05, 04/09 00:20 
FB P06/05, 26/08 00:49 
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer:
Partners till Röbäck Camp:
 
 
 
Domarlista klicka på pipan
För felanmälan på Röbäcks Arena klicka på gubben