Välkommen till Röbäcks IF!

Anmälan till Röbäck Camp 2019 är nu öppen! Klicka här.
Hjältehelgen 2019
2019-05-17 08:13

Den 14 – 15 juni samlas idrottsstaden Umeå för att manifestera, stötta och fira Hjältehelg. Vi bjuder nu in er att uppleva gemenskap, stolthet och glädje.

Hjältehelgen är en upplevelsehelg för personer med funktionsvariationer. Fredag genomförs ett hinderlopp med mer eller mindre utmanande svårigheter. Ca 200 deltagare ska springa, rulla eller gå ca 2 km. Längst banan som löper runt Gammliaområdet möter man pirater, vattenhinder och gladiatorer. Banan är byggd för att alla ska klara banan och gå i mål som en hjälte. Lördag är en upplevelsedag med prova-på-aktiviteter. Klättring, boxning och olika paraidrotter och mycket annat som höjer upplevelsen. Hjältehelgen avslutas med en festlig bankett på lördag kväll. mer information finns på www.hjaltehelgen.se

Vill du hjälpa till och stötta detta arrangemang som volontär? Gå in på hemsidan ovan och anmäl ditt intresse!

Vill du och ditt lag hålla i en aktivitet under arrangemanget? Maila kalle@robacksif.se

Utbildning för våra ledare
2019-05-15 09:26
Röbäcks IF tillsammans med SISU bjuder in till utbildning i akut skadeomhändertagande

Kurstillfälle
2019-06-03 18:00 - 20:00
Kursplats
Röbäcks IF Klubbstuga
Lars Bergström

20 platser, först till kvarn...

Anmäl dig här:

Akut skadeomhändertagande
Som idrottsutövare, tränare eller ledare kan du hamna i situationer där du snabbt behöver ta hand om en skada eller plötsligt sjukdomstillstånd.

Under denna utbildning kommer du få grundläggande kunskap om de vanligaste idrottsskadorna, hur de ska hanteras i det akuta skedet samt viktig kunskap om rehabiliteringsfasen efter en skada. Du får även kunskap om mindre vanliga skador men som kan vara desto allvarligare, så som huvud- och nackskador. Utbildningen har både teoretiska och praktiska inslag. Här finns länk till en film "Akut skadebehandling - inledning" (scrolla ner på sidan så hittar du den) med information om varför kunskap inom detta område är så viktigt. Filmen tillhör en webbaserad kunskapsportal med filmer och texter kring akut skadeomhändertagande - om du vill ha tillgång till denna webb efter utbildningen så ange det i din anmälan.

Vi frågor kontakta:
Kalle Öhlund, kalle@robacksif.se eller 072-0033990
Fotbollslek för barn födda 2012
2019-05-04 15:12
Just nu är det tränarbrist för barn födda 2012. Alla fotbollssugna 12:or är därför välkomna att vara med på fotbollsleken för barn födda 2013 som startar upp nu i maj.

Söndag 5 maj kl. 10-11 genomförs det första träningstillfället.

Därefter blir det träningar kl 10-11 varje söndag, de tre första veckorna med befintliga föreningsledare. Söndag den 19 maj i samband med träningen hålls ett föräldramöte då ledarrollerna fördelas bland föräldrarna. Finns det då tillräckligt med barn och tränare så kan det blir olika lag för de olika årgångarna.

Välkomna till fotbollsplanen!
/Röbäcks IF Fotbollssektionen
Boka in klubbkväll hos Team Sportia
2019-05-02 21:21
Röbäcks IF och Team Sportia hälsar alla medlemmar välkomna på klubbkväll.
Vi håller till hos Team Sportia, Bruksvägen 6, 906 21 Umeå.
Se över era garderober och hyllor där hemma, och se till att göra ett klipp nästa torsdag.

Ingen anmälan krävs!

/RIF
Den ”nya” fotbollssektionen har startat upp
2019-05-01 21:34

Den 29 april genomfördes ett första möte för att starta upp ett långsiktigt hållbart arbete inom fotbollssektionen där alla fotbollslag i föreningen ska vara representerade.

Sektionens arbete kommer att bedrivas i arbetsgrupper med olika ansvarsområden:

Laghälsa: Planera och arrangera ledarträffar, ansvara för uppstart av bollek för 6-åringar, ledarförsörjning och ledarvård, lagsamverkan, se över trupper och ledare, senior-/juniorkontakt, medlemsaktiviteter.

Tävling: Påminna om anmälan till serier, FOGIS, ungdomsregistrering och licenser, VFF-läger, tävlingsregler, dela vid förbundsmöten 2 ggr/år (tävlingsting och repskap/årsmöte).

Utbildning: Tränarutbildningar, SISU-kontakt, idrottslyft, Spelarutbildningsplanen, FSLL, målvaktsprojekt etc.

Ekonomi: Budget, uppföljning, lagkassor, tränaravtal, lagavgifter, kontakt med lagkassörer.

Arena (i samråd med RAAB): Arenavärdskap (riktlinjer och schema), arbetsdagar utearenan, träningstider, naturgräsplaner, fotbollsmål, stöd till sommarjobbare.

Domare: Domarutbildning, se över domarlistan inför varje säsong, kontakt med föreningsdomarna, ordna domarutbildning 1 gång/år, hjälpa Röbäckscupen med domartillsättning och vara domarcoach, domarkvitton.

Protokoll från mötet finns sparat under ”Dokument", i mappen Fotbollssektionen. Kontaktuppgifter till sektionens medlemmar kommer att dyka upp under ”Kontakt”.

Nästa möte med fotbollssektionen blir den 28 maj 18:30.

Ett jättestort tack till Alexandra och Micke som nu kliver tillbaka och lämnar över till nya krafter. Tack för allt jobb ni har gjort och som ni fortsätter med i era andra uppdrag i föreningen!

/Ida Johansson, ny sammankallande i fotbollssektionen

FB P05, 22/05 18:07
FB P06, 21/05 21:33