Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Röbäcks IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Röbäcks IF!
Aktuellt om corona/covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrotts- och fotbollsverksamhet upprätthålls även under rådande pandemi. För att våra medlemmar ska känna sig trygga måste vi alla hjälpas åt med att begränsa smittspridningen genom att följa rådande rekommendationer och bestämmelser.


Via länken hittar du aktuella bestämmelser för fotbollsverksamheten. Senaste uppdateringarna gjordes den 12 juni.  http://www.robacksif.se/nyheter/?ID=13773&NID=701379

Uppdaterade bestämmelser för fotbollsverksamheten gällande corona
2020-06-12 23:08
Fotbollsförbundet har uppdaterat sina riktlinjer med anledning av corona. Från och med den 14 juni  tillåts matcher i alla åldersgrupper. Tack till alla er medlemmar som följer myndigheternas rekommendationer och föreningens bestämmelser för att hjälpa till att begränsa smittspridningen! Nu behöver vi fortsätta hålla i och hålla ut. Här följer föreningens uppdaterade bestämmelser utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Fotbollsförbundets riktlinjer:

OBS: Uppdaterat 2020-06-12 - senaste uppdateringarna i fet stil. 

1. Alla ska vara friska och symptomfria för att få närvara vid aktiviteter. Detta gäller deltagare, ledare, föräldrar och övriga på plats. Har man varit förkyld eller sjuk ska man ha varit symptomfri i minst två dagar innan man får delta i aktivitet. Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn sedan insjuknandet. 
2. Börjar man känna sig förkyld eller hängig under aktiviteten ska man avbryta och åka hem.
3. Ledare har rätt att skicka hem deltagare som inte verkar vara fullt friska.
4. Aktiviteter ska i första hand genomföras utomhus.
5. Vid varje aktivitet ska trängsel undvikas. Om flera lag tränar samtidigt innebär detta exempelvis att lagen ska hålla sig på ordentligt avstånd från varandra. Antalet åskådare vid träning ska också begränsas. Föräldrar och andra uppmanas att inte stanna kvar kring planerna. Vi har dock förståelse för att barn kan behöva stöttning under aktiviteterna. I dessa fall uppmanas eventuella närvarande att hålla avstånd från spelare och varandra. Endast personer som behövs på planen ska vistas innanför stängslet runt konstgräset. 
6. Alla lag uppmanas att spela eventuella matcher utan publik samt att aktivt undanbe sig publik vid kallelser till match. Vid matcher får eventuell publik enligt polisens regelverk inte överstiga 50 personer.  
7. Alla ska tvätta händerna före och efter träningar eller andra aktiviteter.
8. Omklädningsrum ska vara tillgängliga för möjlighet att tvätta händerna men ska inte användas för ombyte, samlingar eller annat. Ombyte inför träning eller match ska göras hemma.
9. Undvik närkontakt så långt det är möjligt. Undvik exempelvis handskakningar, high fives eller närkampsövningar och håll avståndet vid samlingar.
10. Allt deltagande i föreningens verksamhet är frivilligt. Detta gäller såväl deltagare som ledare och ska alltid respekteras. Särskild vikt ska läggas vid att ingen spelare ska pressas/frestas att delta i träningar utan att vara fullt frisk för att öka träningsnärvaron i syfte att få mer speltid vid matcher. Detta innebär också att träningar kan komma att ställas in på grund av att ledare inte finns att tillgå.
11. Från och med den 14 juni får alla föreningens lag delta i matcher och cuper under förutsättning att arrangören håller sig till Folkhälsomyndighetens direktiv avseende begränsning av antal närvarande osv. 
12. Vid resor till och från match ska Folkhälsomyndighetens rekommendationer för resor följas. Endast symptomfria personer ska resa. Välj i första hand resealternativ som innebär att närkontakt med andra undviks. 
13. Om något lag avviker från bestämmelserna har styrelsen rätt att stänga av laget från fortsatt verksamhet under säsongen.
14. Var beredda på att ändringar och tillägg till bestämmelserna kan komma med kort varsel utifrån Folkhälsomyndighetens och Fotbollsförbundets direktiv.
15. Ledare ska hålla sig informerade om och se till att lagen följer de direktiv och riktlinjer som kommer löpande från Folkhälsomyndigheten och Fotbollsförbundet gällande matcher och övrig fotbollsverksamhet.
16. Ledare/arrangörer ska informera deltagare och eventuella åskådare om dessa bestämmelser.

 

Bakgrund

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrotts- och fotbollsverksamhet upprätthålls även under rådande pandemi. Enligt Västerbottens fotbollsförbund har statsepidemiolog Anders Tegnell klargjort att även om viss närkontakt förekommer i spelsituationer medför inte fotboll den typ av närkontakt som är riskfylld som exempelvis brottning gör.


Styrelsen har bett Fotbollssektionen att genomföra en generell riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Utifrån detta har ovanstående bestämmelser tagits fram som ett förtydligande och komplement till styrelsens direktiv från den 22 mars. Riskbedömningsverktyget som har använts hittar ni här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/


Fotbollsförbundets riktlinjer hittar ni här: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

 

Var rädda om er och om varandra!


/Röbäcks IF, Fotbollssektionen

Naturgräset är avstängt!
2020-06-03 09:24
För tillfället är naturgräset avstängt och inte tillgängligt för träningar. Gräset behöver få återhämta sig efter vintern innan vi kan släppa på med träningar där. Vi informerar så fort som ytorna är redo för träningar.
Städvecka på arenan med laguppgifter
2020-05-25 07:39

Hej alla medlemmar i Röbäcks IF!

Som ni vet brukar vi tillsammans nu på våren snygga upp på vår gemensamma Arena. Dvs Elofssonhallen,  Klubbstugan,  konstgräset,  naturgräset samt ytorna runt om.

I år är läget ett annat pga. covid19… Städdagen blir istället städveckan där lagen innebandy/fotboll får specifika arbetsuppgifter tilldelade sig. Respektive grupp väljer själv när ni gör detta under veckan.

Under vecka 22 är denna tänkta städvecka. Då kommer även en container (brännbart) att finnas på plats mån- fre.

Räfsor och dylikt man kan tänkas behöva använda tänker vi att de flesta har hemma och tar med sig. Sopsäckar kommer att ligga intill container. 

Nedan följer det vi behöver göra tillsammans:

Plocka skräp runt konstgräs F/P -08, F/P -09

Plocka skräp runt naturgräset F/P -07

Plocka skräp runt Elofssonhallen och Klubbstugan F/P -12 -13

Städa och sopa tennisplanen F/P -10 -11

Rensa förråd i Klubbstugan – Röbäcks IFs styrelse delegerar till berörda.

Rensa förråd i Elofssonhallen - RAAB 

Röja sly från skylt uppe vid vägen mot klubbstugan till – Herrlagen

Röja sly vid naturgräset – P/F -05 -06

Laga nätet på naturgräset. F/P -07

Röja i boden vid 11-manna planen på naturgräset- Damlaget/Utveckling.

Röbäckscupen inställd!
2020-05-05 15:23

Tyvärr så måste vi idag meddela att årets upplaga av Röbäckscupen ställs in. In i det sista har vi dragit på beslutet med en förhoppning om att omvärldsläget skulle förbättras men vi gör nu bedömningen att vi inte kan genomföra Röbäckscupen som den folkfest vi vant oss vid och ställer därför in arrangemanget. Vi hoppas att så många som möjligt återkommer till 2021 istället.

/Cupledningen
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
FB F2011, 02/08 20:42 
FB F2011, 02/08 16:23 
FB P06/05, 28/07 00:43 
IB P06, 15/07 00:29 
FB Bollek2014, 10/07 18:13 
FB P06/05, 08/07 10:30 
 
Våra sponsorer:
Domarlista klicka på pipan
För felanmälan på Röbäcks Arena klicka på gubben