Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Röbäcks IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Röbäcks IF!
Aktuellt om corona/covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrotts- och fotbollsverksamhet upprätthålls även under rådande pandemi. För att våra medlemmar ska känna sig trygga måste vi alla hjälpas åt med att begränsa smittspridningen genom att följa rådande rekommendationer och bestämmelser.


Via länken hittar du aktuella bestämmelser för fotbollsverksamheten. Senaste uppdateringarna gjordes den 12 augusti.  http://www.robacksif.se/nyheter/?ID=13773 

Klubbvecka på Team Sportia
2020-08-26 17:50
Vecka 36 är det klubbvecka i Team Sportias butik för Röbäcks IF:s medlemmar. OBS att butiken är stängd för inventering tis den 1/9 men är i övrigt öppen enligt ordinarie öppettider.

Under denna vecka erbjuds extra bra priser på bland annat inomhusskor och innebandyklubbor. Klubbkläder kan också beställas via föreningens webbportal på Team Sportias hemsida, se lathund under "dokument" på hemsidan för instruktioner.

 
Klubbvecka på Team Sportia
2020-08-18 08:29
För att undvika folksamlingar och underlätta för er medlemmar så kommer Team Sportia att arrangera en "Klubbvecka" för Röbäcks IF:s medlemmar istället för 1 eller 2 klubbkvällar som vi haft tidigare. Hela vecka 36 (31/8-6/9) kommer det finnas möjlighet att komplettera klubbkläder, skor och innebandyklubbor i Team Sportias butik.

Mer info om de särskilda erbjudanden som gäller denna vecka kommer ut senare.

/Röbäcks IF Material
Uppdaterade bestämmelser med anledning av corona - publik på matcher max 50 åskådare
2020-08-12 15:51
Tack till alla er medlemmar som följer myndigheternas rekommendationer och föreningens bestämmelser för att hjälpa till att begränsa spridningen av corona/covid19! 

Fotbollsförbundet har uppdaterat sina riktlinjer igen och tillåter nu publik upp till 50 personer vid match. Även om det är jättekul att åter kunna välkomna publik i viss omfattning är det viktigt att alla fortsätter att följa gällande bestämmelser. Kom gärna och titta på föreningens matcher, men håll avståndet och ta inte med hela släkten utan respektera att publikantalet är begränsat. Här följer föreningens uppdaterade bestämmelser utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Fotbollsförbundets riktlinjer:

OBS: Uppdaterat 2020-08-12 - senaste uppdateringarna i fet stil. 

1. Alla ska vara friska och symptomfria för att få närvara vid aktiviteter. Detta gäller deltagare, ledare, föräldrar och övriga på plats. Har man varit förkyld eller sjuk ska man ha varit symptomfri i minst två dagar innan man får delta i aktivitet. Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn sedan insjuknandet. 
2. Börjar man känna sig förkyld eller hängig under aktiviteten ska man avbryta och åka hem.
3. Ledare har rätt att skicka hem deltagare som inte verkar vara fullt friska.
4. Aktiviteter ska i första hand genomföras utomhus.
5. Vid varje aktivitet ska trängsel undvikas. Om flera lag tränar samtidigt innebär detta exempelvis att lagen ska hålla sig på ordentligt avstånd från varandra. Antalet åskådare vid träning ska också begränsas. Föräldrar och andra uppmanas att inte stanna kvar kring planerna. Vi har dock förståelse för att barn kan behöva stöttning under aktiviteterna. I dessa fall uppmanas eventuella närvarande att hålla avstånd från spelare och varandra. Endast personer som behövs på planen ska vistas innanför stängslet runt konstgräset. 
6. Vid match får publiken enligt polisens regelverk inte överstiga 50 personer. Alla lag uppmanas att informera om detta i samband med kallelser till matcher. Vid matcherna ska matchvärdar finnas för att upplysa om begränsningen samt för att påminna åskådarna om att hålla avståndet. För att minska risken för smittspridning tillåts ingen fikaförsäljning vid matcherna.
7. Alla ska tvätta händerna före och efter träningar eller andra aktiviteter.
8. Omklädningsrum ska vara tillgängliga för möjlighet att tvätta händerna men ska inte användas för ombyte, samlingar eller annat. Ombyte inför träning eller match ska göras hemma.
9. Undvik närkontakt så långt det är möjligt. Undvik exempelvis handskakningar, high fives eller närkampsövningar och håll avståndet vid samlingar.
10. Allt deltagande i föreningens verksamhet är frivilligt. Detta gäller såväl deltagare som ledare och ska alltid respekteras. Särskild vikt ska läggas vid att ingen spelare ska pressas/frestas att delta i träningar utan att vara fullt frisk för att öka träningsnärvaron i syfte att få mer speltid vid matcher. Detta innebär också att träningar kan komma att ställas in på grund av att ledare inte finns att tillgå.
11. Från och med den 14 juni får alla föreningens lag delta i matcher och cuper under förutsättning att arrangören håller sig till Folkhälsomyndighetens direktiv avseende begränsning av antal närvarande osv. 
12. Vid resor till och från match ska Folkhälsomyndighetens rekommendationer för resor följas. Endast symptomfria personer ska resa. Välj i första hand resealternativ som innebär att närkontakt med andra undviks. 
13. Om något lag avviker från bestämmelserna har styrelsen rätt att stänga av laget från fortsatt verksamhet under säsongen.
14. Var beredda på att ändringar och tillägg till bestämmelserna kan komma med kort varsel utifrån Folkhälsomyndighetens och Fotbollsförbundets direktiv.
15. Ledare ska hålla sig informerade om och se till att lagen följer de direktiv och riktlinjer som kommer löpande från Folkhälsomyndigheten och Fotbollsförbundet gällande matcher och övrig fotbollsverksamhet.
16. Ledare/arrangörer ska informera deltagare och eventuella åskådare om dessa bestämmelser.

 

Bakgrund

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrotts- och fotbollsverksamhet upprätthålls även under rådande pandemi. Enligt Västerbottens fotbollsförbund har statsepidemiolog Anders Tegnell klargjort att även om viss närkontakt förekommer i spelsituationer medför inte fotboll den typ av närkontakt som är riskfylld som exempelvis brottning gör.


Styrelsen har bett Fotbollssektionen att genomföra en generell riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Utifrån detta har ovanstående bestämmelser tagits fram som ett förtydligande och komplement till styrelsens direktiv från den 22 mars. Riskbedömningsverktyget som har använts hittar ni här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-arrangorer-av-evenemang/


Fotbollsförbundets riktlinjer hittar ni här: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2020/8/svffs-riktlinjer--justering-gallande-publik/

 

Var rädda om er och om varandra!


/Röbäcks IF, Fotbollssektionen

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
IB P08, 24/09 10:41 
IB P05, 20/09 13:12 
FB Bollek2014, 16/09 08:29 
IB P08, 15/09 11:49 
IB P05, 15/09 09:31 
FB P06/05, 14/09 14:14 
 
Våra sponsorer:
Domarlista klicka på pipan
För felanmälan på Röbäcks Arena klicka på gubben