Bli medlem i Röbäcks IF
Välkommen till Röbäcks IF!
Aktuellt om corona/covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrotts- och fotbollsverksamhet upprätthålls även under rådande pandemi. För att våra medlemmar ska känna sig trygga måste vi alla hjälpas åt med att begränsa smittspridningen genom att följa rådande rekommendationer och bestämmelser.

Via länken hittar du aktuella bestämmelser för fotbollsverksamheten. Senaste uppdateringarna gjordes den 12 augusti.  http://www.robacksif.se/nyheter/?ID=13773

NYA SKÄRPTA RIKTLINJER COVID 19
2020-11-10 21:11

För Röbäcks IF:s del innebär de nya skärpta riktlinjerna att:
1. Alla träningar för spelare födda 2004 och äldre ställs in med omedelbar verkan
2. För övriga spelare (from 2005 och yngre) fortsätter träningarna i den ordning som vi följt under hösten i enlighet med ordinarie schema.
3. Inga matcher eller träningsmatcher kommer att spelas i Elofssonhallen med omedelbar verkan.
4. Inga lag från Röbäcks IF spelar match eller träningsmatch på annan plats under gällande skärpta råd.
5. Ingen obokad träning eller annan aktivitet får förekomma i Elofssonhallen. Fungerar inte detta kommer hallen att stängas helt under obokade tider.

GYMET

I överenskommelse med RAAB stängs Gymet i Elofssohallen med omedelbar verkan.

ARENAVÄRDSKAPET

Arenavärdskapet ansvarar även fortsättningsvis för tillsyn i hallen minst en gång på lördagen och minst en gång på söndagen.

FUTSAL

Inga matcher i futsal under perioden. Mer info: https://vasterbotten.svenskfotboll.se/

Endast de som är nödvändiga för att kunna genomföra träningen tillåts vistas i hallen.

Styrelsen genom Johan Forsgren

NYA SKÄRPTA ALLMÄNNA RÅD ANG COVID19
2020-11-10 15:42
NYA SKÄRPTA ALLMÄNNA RÅD FRÅN folkhälsomyndigheten införs idag med omedelbar verkan.

De skärpta allmänna råden innefattar:
- Avstå från att delta på cuper, matcher och tävlingar.
- Träningar för barn födda 2005 och yngre fortsätter som vanligt.
- Spelare äldre än 2005 skall avstå träningar.
De skärpta reglerna börjar gälla omedelbart och gäller tom 8 dec.

Mer information om hur Räbäcks IF kommer hantera detta meddelas ikväll efter styrelsemöte.

Klart är att alla innebandymatcher ställs in eller skjuts fram. Mer info på VBIF:s hemsida: https://www.innebandy.se/vasterbotten/inlagg/lista/installda-matcher-i-vasterbotten/
Klart är också att vårt gym stängs.

Johan Forsgren
Ordförande Röbäcks IF

Gymmet stängs
2020-11-10 15:21
I och med de nya skärpta restriktionerna kommer vi nu tyvärr behöva stänga gymmet för användning igen. Gymmet kommer att vara stängt tills dess att annat kommuniceras.

Johan Bergstrand
Riktlinjer för Röbäcks IF gällande matcher i innebandy och futsal i Elofssonhallen
2020-10-15 20:35

Följande gäller vid samtliga RIF-arrangemang i Elofssonhallen.

Riktlinjerna kan komma att uppdateras/ändras med kort varsel.

Vi följer VIBF:s riktlinjer under covid-19

Det finns Arenavärdar som ansvarar för upplåsning och skötsel av hallen men dessa ansvarar inte för att släppa in motståndarlag, ledare eller funktionärer eller se till att ingen publik finns i hallen.

Det egna laget

Varje lag i Röbäcks IF har ansvar för att ingen publik (endast funktionärer) finns under matcher. Lagen bör utse särskilda personer ur föräldragruppen att ansvara för de olika funktionerna.

Informationsansvarig informerar motståndarlaget (görs av lagledare eller tränare eller annan utsedd person)

Sekretariat två (2) personer

ansvarar för sekretariatet

Filmansvarig En (1) person

ansvarar för att filma matcher om detta är beslutat av laget

Matchvärdar två (2) personer (varav en är Matchansvarig)

·       Ansvarar för att hantera ingen publik i hallen samt att se till att motståndarlagets spelare och ledare tas emot och släpps in samt släpper in ”skjutsande föräldrar” (se nedan).

·       Matchvärdarna kommer i mycket god tid innan match så man kan ta emot motståndarlaget.

·       Man ansvarar att dörren hålls låst och att ingen obehörig (med tagg) vistas i lokalerna.

·       Matchvärdarna tar också emot och släpper in domarna samt ev domarstöd samt VIBF-funktionärer. Matchvärdarna ansvarar också för närvarolistan, att den är korrekt ifylld och att den följs. Även Arenavärdar skall skrivas in på närvarolistan. Närvarolistan finns i musikskåpet i Elofssonhallen och läggs efter matchslut i brevlådan utanför Johans kontor på Elofssonhallen.

·       Matchvärdarna kan inte räkna med att se annat än delar av matchen då ansvaret framför allt ligger i att se till att ingen obehörig tar sig in.

·       Skjutsande föräldrar får vänta utanför hallen i avvaktan på att bli insläppta vilket sker efter att motståndarlagets funktionärer, från föregående match, lämnat hallen.

Motståndarlaget

·       Informeras vid inbjudan om vad som gäller av hemmalaget.

·       Har möjlighet att ha max fem (5) ledare med vid match

·       Har möjlighet att utse fem (5) skjutsande föräldrar som får närvara vid match. Att vara skjutsande förälder innebär att man har status som funktionär.

·       Ledare och skjutsande föräldrar skall namnges innan själva matchen

Ledare får gå in tillsammans med laget och förbereda för match, funktionärer väntar utanför tills de blir insläppta.

Styrelsen och innebandysektionen

IB P06, 16/11 10:37