David mot Goliat
2019-06-20 23:26

Det blev en ny förlust på onsdagen för Röbäck när de ställdes mot serieledande Umedalen på bortaplan.

Röbäck kom till matchen med en tydlig plan. Den planen höll på att spricka redan i den första minuten när André Sandberg tvingades till en vass räddning. Men efter den första anstormningen så kom Röbäck in i matchen mer och mer. Umedalen hade en del farliga hörnor och frisparkar, men bortalaget stod emot väl. Det rödklädda bortalaget var även de nära att hitta en ledningsboll när Johannes Sjödin vände bort sin back och nyttjade sin vänsterbössa för ett volleyavslut som målvakten räddad,e men där returen studsade ut till högeryttern Johan Marklund, som dessvärre inte kunde hålla nere skottet. Nollan höll till den 41a minuten innan Umedalen kunde göra 1-0 genom skyttekungen Samir Khelifi.

Den andra halvleken blev en dystrare historia. När 20 minuter var spelade hade Umedalen gått ifrån till 4-0 och ett vilt kämpande Röbäck hade svårt att skapa några farliga målchanser. Trots en fin första halvlek så slutar matchen 6-0 till hemmalaget Umedalen, som därmed befäster sin serieledning. För Röbäcks del får de blicka fram emot nästa vecka då man har två sexpoängsmatcher mot Hörnefors och Sandvik 2.

Röbäcksbladets 3 stjärnor

* André Sandberg: Stabil insats igen och ett par riktigt fina räddningar.

** Johannes Sjödin: Spelade bara första 45 minuterna, men som han gjorde det. Var en klippa på topp som target, där han inte förlorade en närkamp.

*** Stephen Guastella: Räddade på egen hand minst två solklara mål när han i sista sekund fick fram ett ben. I övrigt en strålande match från amerikanen som började på vänsterbacken men fick avsluta som mittback.

Tränarens kommentar
”Vi startar matchen på ett väldigt bra sätt, precis som vi hade kommit överens om, och får till en bra matchbild som vi är bekväma med, samtidigt som vi skrapade fram några vassa chanser. Otroligt bittert att släppa in den typen av slumpmål vi absolut inte ska släppa till, precis innan halvtid. Inte blir det bättre av att det andra målet, tidigt i andra, också det är en miss, men sånt händer i fotboll. Vi krigade på och försökte med lite annorlunda anfallsspel i andra halvlek, som närmade sig farligheter, men inte gav något mål.
Sammantaget otroligt nöjd med grabbarnas insats, vi förtjänade inte att ligga under i halvtid och står för en väldigt stark kollektiv insats fram till 0-3 målet i 62a. Efter det är det realistiskt slut på matchen, men vi har ändå 17st tappra grabbar som krigar på matchen ut. Otroligt nöjd med att vi kan ställa upp med så många som vi gör idag, trots att vi hade 10 återbud av olika anledningar. Även om vi hade några skavanker här och där på vissa, så gör alla inblandade en bra insats och kan gå med huvudet högt, resultatet till trots.”

Nu är det långhelg med midsommarfirande näst på tur, men redan på måndag är det dags för nästa match, en viktig sexpoängsmatch mot Hörnefors hemma på arenan 19:00, Välkomna!