Bli medlem i Röbäcks IF
Välkommen till Röbäcks IF!

Aktuellt corona/covid-19

Även om många restriktioner har upphävts måste vi alla hjälpas åt med att begränsa smittspridningen genom att följa de rekommendationer och bestämmelser som fortfarande gäller. Här hittar du aktuella bestämmelser för idrottsverksamheten inom Röbäcks IF. Senaste uppdateringen gjordes 18 november.

RIF-spelare i distriktslaget
2021-10-29 13:27

Under säsongen har Röbäcks IF haft flera spelare med hos Västerbotten. Från föreningens herrjuniorer var hela 4 av 22 spelare från RIF. Dessa var Noa Granqvist, Oscar Eklund, Joseph Constantin, Filip Andersson.

Från våra damjuniorer var Emma Sandgren uttagen - men tvingades tacka nej på grund av skada.

Bra jobbat!

Uppdateringar i Klubbportalen
2021-10-25 09:37

Nu är klubbportalen hos Team Sportia uppdaterad med nya schyssta träningskläder/produkter från Craft samt innebandyartiklar från Unihoc, Zone och Salming.

Se lathund under fliken "dokument" på hemsidan för instruktioner kring inloggning för att få rabatterade klubbpriser.

Stort grattis till avancemanget!
2021-10-23 18:10
Herrlaget till 3:an

Stort grattis säger vi till Herrlagets fantastiska säsong som, med lite tur, gett dem möjlighet att nästa säsong spela i Div 3. Kul att dessutom få avsluta säsongen med målfest!

GRATTIS!!

RIF

Tillsammans är vi Röbäcks IF
2021-10-05 15:41

Det finns många goda ting, krafter och förutsättningar i vår förening. Vi har idag ett stort antal aktiva och för att få detta att gå runt så ställer många upp som ledare och andra viktiga kringfunktioner upp på helt ideell basis för de aktivas bästa.

Förutom alla redan nämnda ideella insatser så är Röbäcks Arena vår största tillgång, den ger oss goda förutsättningar att bedriva en verksamhet av bra kvalité. Arenan driftas av Röbäcks Arena AB (RAAB) och är till 100 procent medlemsägt av alla er som medlemmar i vår förening.

RAAB behöver nu hjälp av er som har möjlighet att avvara någon timme i samband med barnens träning eller i ett annat sammanhang. Att hålla vår arena uppdaterad och fräsch kräver en viss mängd arbete. Större underhållsarbete och projekt genomförs av olika entreprenörer men det finns också mindre uppgifter som personer med rätt kompetens kan lösa ganska snabbt och som skulle spara en hel del pengar som RAAB och i förlängningen RIF kan prioritera annorlunda med. Ofta är det svårt att anlita entreprenörer för små jobb och det brukar också bli ganska dyra insatser. Hjälp oss att nå ut till alla, känner du någon gammal/ung, kvinna/man som kan tänka sig att med en liten insats hjälpa till att hålla arenan i bra skick och kanske till och med öka trivseln så vore det otroligt värdefullt.

Det vi behöver hjälp med är:

1. 1-2 personer som kan bidra med mjuka värden. Aktuellt nu är gardiner i klubbstugan och fönsterlampor till Elofssonhallen samt att ta fram förslag på ny soffa eller annan möblering. Senare se över köket på Elofssonhallen. Vad behövs för att öka trivseln på arenan?
  2. 1-2 personer för lättare bygg-jobb, ex fixa lister, justera innerdörrar, krokar, hyllor vid behov.
  3. 1-2 personer som kan ta på sig att organisera garage och förrådsytor. Eventuellt i samarbete med person ovan.
  4. 1 person med VS-kompetens som vid behov kan fixa läckande toastolar, tvättställsavlopp som krånglar mm.
  5. 1 person med mattläggar-kompetens för att 1 gång per år syna golv och eventuellt fixa små skador i mattan.
  6. 1 person med elektrikerkompetens/behörighet för att exempelvis byta ett uttag som gått sönder, strömställare, utrymningskyltar, skarvkablar mm.

Vid frågor, kontakta Inger Tunell ordförande i RAAB tel 070-3443703. Du kan också anmäla dig direkt till Johan via mail (johan@robacksif.se) med namn, kontaktuppgifter, vilken position man är intresserad av och vilken kompetens du har möjlighet att bidra med.

Lättnader och fortsatta bestämmelser med anledning av corona
2021-09-30 17:51

Även om många coronarestriktioner nu äntligen har upphävts behöver vi fortfarande följa de råd och rekommendationer som finns kvar.

Generellt för all idrottsverksamhet i RIF gäller följande:
1. Alla ska vara friska och symtomfria för att få närvara vid föreningens aktiviteter. Detta gäller deltagare, ledare, föräldrar och eventuella övriga på plats.
2. Alla ska tvätta händerna före och efter träningar eller andra aktiviteter.
3. Allt deltagande i föreningens verksamhet är frivilligt. Detta gäller såväl deltagare som ledare och ska alltid respekteras. Särskild vikt ska läggas vid att ingen spelare pressas/frestas att delta i träningar utan att vara fullt frisk för att öka träningsnärvaron i syfte att få mer speltid vid matcher. Detta innebär också att träningar kan komma att ställas in på grund av att ledare inte finns att tillgå.
4. Ifall en ledare eller deltagare i något av våra lag testat positivt för covid-19 och har deltagit i träning/aktivitet inom 48 timmar innan symtomdebut ska hela gruppen vara uppmärksam på symtom i sju dagar från smittotillfället. Personer identifierade som nära kontakter ska avstå träning med laget (och andra lag/fritidsaktiviteter med andra) i sju dagar samt provta sig enligt rekommendationer från smittskyddet. Om det inte går att säkert identifiera vilka som är nära kontakter gör hela laget en paus på sju dagar och alla rekommenderas testning. Undantagna är fullvaccinerade och de som har haft bekräftad covid-19 senaste halvåret. Ledare ska informera ordförande vid smitta i laget.
5. Fortsätt att följa råd och förhållningsregler från Folkhälsomyndigheten och Smittskyddet.

Aktuella bestämmelser för Röbäcks IF med anledning av corona hittar ni alltid här.

Observera att för personer över 18 år som ännu inte är fullvaccinerade gäller särskilda allmänna råd från Folkhälsomyndigheten om att undvika trängsel m.m.

Ta hand om er och varandra!

/Coronagruppen, Röbäcks IF

IB F/P15, 14/11 12:30