SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Fotbollssektionen
Varmt välkommen till Fotbollssektionen!
Här samlar vi information kring fotbollen så att du som ledare/spelare/medlem lätt ska hitta information.
Vill du kontakta nån i fotbollssektionen så hittar du kontaktuppgifter under kontakt. Om du är osäker på vem du ska kontakta kan du alltid maila fotbollssektionen@robacksif.se
Anmälan till höstens serier senast 16 juni
2022-06-07 07:00

Bifogar inbjudan till höstens seriespel för barn och ungdomar i åldrarna 7 – 14 år (div 3 – 10).

 

Alla lag som deltagit under våren blir automatiskt flyttade till höstens seriespel, vill man spela kvar i samma division som man gjorde på våren så behöver man inte göra något. Vill man nyanmäla eller avanmäla ett lag, byta division för ett lag, så görs detta i Fogis.

Hur man gör kan ni läsa om i bifogad inbjudan.

 

Sista anmälningsdag för höstens serier är 16 juni, den 17.e kommer vi att börja lotta serierna så kommer ni med sena anmälningar eller önskemål är det inte säkert vi kan hjälpa er.

 

En liten påminnelse inför hösten:

Arrangerande förening ansvarar för att gästande förening erhåller ett omklädningsrum med duschmöjligheter och toalett i nära anslutning till matcharenan samt att det finns minst fem uppvärmningsbollar för motståndarlaget.

 

Mvh Tord

Västerbottens Fotbollförbund
Tord Marklund
TÄVLINGSAVDELNINGEN

Mullbergsvägen 11 B, 931 37 SKELLEFTEÅ
Telefon
0910-380 40

Mobil 070-201 49 45

Rutiner för bokning av klubbstugan
2022-05-20 15:15

För att undvika krockar och osäkerhet har fotbollssektionen tagit fram en enkel rutin för vad som gäller vid bokning av klubbstugan. Alla lag och olika arbetsgrupper i föreningen har möjlighet att boka klubbstugans samlingslokal för möten och aktiviteter. Köket och kaffebryggaren går dock inte att boka utan de behöver vi samsas om. Däremot går det att boka försäljningsluckan för fikaförsäljning.

Rutinen kommer att utvärderas vid fotbollssektionens möte den 31 augusti.

 

Gör så här:

  1. Boka via klubbstugans kalender på hemsidan.

  2. För att boka samlingslokalen: Välj passande alternativ under ”Aktivitet” (t.ex. Möte) och ange lämpliga detaljer, t.ex. Föräldramöte (lagnamn). Under ”Plats” väljer du sedan alternativet ”Samlingslokalen”. Köket och kaffebryggaren får ni vid behov dela med andra som är där och samsas om på bästa sätt.

  3. För att boka försäljningsluckan för fikaförsäljning: Välj alternativet Övrigt under ”Aktivitet” och ange Fikaförsäljning (lagnamn) i detaljerna. Under ”Plats” väljer du sedan alternativet ”Försäljningsluckan”. Köket och kaffebryggaren får ni dela med andra som är där och samsas om på bästa sätt.

  4. Vill man sälja fika samtidigt som någon annan har hunnit före och bokat försäljningsluckan, så får man sälja på bord ute vid planen. Man har tillgång till köket och kaffebryggaren men måste ju då samsas med de som säljer fika i luckan (det vill säga att det kan vara en god idé att förbereda lite kaffe hemma också).

Skulle det bli trångt kring kaffebryggaren får de inblandade göra sitt bästa för att lösa det så smidigt som möjligt. 

Den som har använt klubbstugan, vare sig det är samlingslokalen, köket eller omklädningsrummen ansvarar alltid för att städa och göra fint efter sig. 

 

Vid behov av behörighet att boka klubbstugan via hemsidan kontakta Johan Bergstrand, johan@robacksif.se

 

För eventuella synpunkter eller förbättringsförslag gällande rutinen kontakta fotbollssektionen@robacksif.se

Cuper i sommar
2022-05-10 08:01

Nu ramlar det in cup-info från massa olika fotbollscuper, nedan hittar ni info från några av dem:

 

Umeå Fotbollsfestival

 

Vi önskar er anmälan senast
den 31 maj 2022!

Snön har lämnat oss och våren är definitiv kommen till Umeå! Nu går tiden fort fram till sista anmälningsdag som är den 31 maj.

Har ni inte redan anmält er så gör er anmälan till Umeå Fotbollsfestival nu, så ses vi den 28 - 31 juli 2022.

Anmäl ert lag nu och säkra en härlig fotbollsupplevelse med laget i sommar!

 

Drakcupen

 

Välkommen till Drakcupen den 12-14 augusti för pojkar och flickor 10 -15 år i Sundsvall!

www.drakcupen.se

 

 

Flygfyren sommarcup 

 

FLYGFYREN SOMMARCUP 2022!

Ni har väl inte missat att anmäla er till sommarens fotbollsfest?

Flygfyren Sommarcup

Turneringen är för åldersklasserna 10 - 16 år och spelas helgen 29 - 31 juli

i härliga Norrtälje.

Som alltid deltar ca 100 lag i en välarrangerad, kul och spännande fotbollscup.

Anmälan görs via vår hemsida: www.flygfyrensommarcup.se

VÄLKOMNA TILL FLYGFYREN SOMMARCUP!

 

ANMÄL ERT LAG NU

 

Mjövattnet Cup

 

Nu har vi öppnat anmälan till en av norra Västerbottens största fotbollscup för 5- och 7-mannaspel!

Norra Mjövattnet Cup 2022!

13-14 augusti

Traditionsenligt anordnar Mjödvattnets IF tillsammans med Norra Skogsägarna den populära Mjövattnet Cup i den lilla byn Mjövattnet utanför Skellefteå

Grönt kort - info från förbundet
2022-05-06 08:19

Svensk fotbolls satsningar gällande att få bra stämning på och utanför fotbollsplanen fortsätter.

Inom Västerbottensfotbollen innebär det att vid alla matcher SKA det finnas Matchvärd samt

att vid matcher för barn (upp till och med 14 år) SKA det utdelas GRÖNT KORT.

 

Grönt kort - vad gäller

 

Länsförsäkringar

 

Vi vet att det kan vara svårt som ledare att hinna med att få en bra bild av motståndarlaget, kanske kan man ta hjälp av en förälder att hålla extra koll, viktigt då att den vet vad kriterena är.

 

Men kanske ännu viktigare är att prata med sina spelare om Fair play, vad det innebär att vara en schysst spelare, hur man är på planen, hur man är mot domaren. Diskutera kring kriterierna för Grönt kort.

 

Även att ta upp hur det funkar med Grönt kort, varför det delas ut, att man alltid ska spela schysst oavsett - och att det kanske ändå är så att man inte kommer att få ett Grönt kort. Så skapar vi bra förutsättningar för att detta blir något positivt. Vi kommer att få nya Gröna kort om några dagar, jag ska se till att de finns i fotbollsförrådet, tänk på att inte ta fler än 2-3 stycken, det kommer att komma mer så småningom!

 

//Fotbollssektionen genom Jenny

Spelschemat klart för div 3-10 - finns i Fogis
2022-04-19 08:22

Info från VFF

 

Nu är spelschemat lagt för div 3-10 i Kommunfotbollen Södra och ligger nu synliga i Fogis. Kan ses på förbundets hemsida från imorgon: https://vasterbotten.svenskfotboll.se/tavling/valj-tavling/

Gällande spelschemat: För vissa divisioner/grupper är det planerat med start helgen 7-8 maj medan merparten av divisionerna ligger med start helgen 14-15/5. Lag med långt att åka till bortamatcherna har generellt fler hemmamatcher än bortamatcher. Det medför även att fördelningen mellan hemma/borta för övriga lag påverkas och ordningen av hemma/borta. I flera divisioner ligger det en veckoomgång, dessa är samlade kring antingen den 26/5 (Kristi Himmelsefärds) eller 8/6 (förslagsvis spelas match måndag 6/6, Nationaldagen)

Gällande sammandragsserierna i div 8-10: Ni kommer inom kort att få ett separat utskick med information/rutiner specifikt för sammandragen.

Kontaktperson: Uppdatera era kontaktpersoner och kontaktuppgifter så får ni lättare tag på varandra inför match, det gör man på Fogis under fliken ”lag (0)”.

Matchbokning: Kontakta motståndare och kom överens om matchtider utifrån er förenings rutiner. Sedan lägger ni själva upp tiderna i Fogis.

Matris: Bifogar en matris för divisionsspelet med information gällande regler, speltid, planstorlek mm

Spelformshäften: Länk spelformshäften till varje spelform, bra att ha i varje ledarväska: https://vasterbotten.svenskfotboll.se/tavling/spelformer/

Spelregler & Planmått: Länk till häfte med spelregler för barn och ungdomsfotbollen där alla spelformer är sammanställda samt att det finns ett häfte med alla planmått som gäller för alla spelformer:

https://vasterbotten.svenskfotboll.se/tavling/spelformer/spelregler/

Resultatrapportering: Resultat ska rapporteras in senast 24 timmar från spelad match, gäller Division 3 och 4.
I divisionerna 5-10 föreligger inget krav men vi önskar att matcherna resultatrapporteras i syfte att öka underlaget inför höstens matchplanering.

Spelarförteckning i Fogis: I divisionerna 3-5 ska en digital spelarförteckning skrivas in i Fogis till varje match. Under säsongen kommer vi att följa upp detta från förbundet.

Matchvärdsinfo: Det ska finnas matchvärdar på alla distriktets matcher, infomaterial kommer att skickas föreningar/lag under april.

Ledarträffar: I dagsläget oklart om vi kommer att bjuda in till en digital/fysisk ledarträff eller inte. Om inte kommer vi att förmedla information och uppdateringar mailledes.

Appen Min Fotboll: Rapportera från era matcher och dela spänningen och glädjen med dom som inte kan vara med på plats. Följ dina lag och få livescore, bilder, resultat, tabeller mm. Läs mer på denna länk om hur det funkar: https://minfotboll.svenskfotboll.se/MinFotbollInfo.html

Nyheter från våra lag
FB P14, 04/08 18:37 
FB P/F 2016 Fotbollslek, 04/08 18:28 
FB P/F 2016 Fotbollslek, 13/06 19:40 
FB Herrjunior, 30/05 11:10 
FB Herrjunior, 26/05 23:33 
Nyheter från föreningen
Röbäcks IF, 15/07 14:00 
Röbäcks IF, 08/06 17:00 
Röbäcks IF, 02/06 15:15 
Röbäcks IF, 02/06 14:48 
Röbäcks IF, 20/05 14:06 
Röbäcks IF, 14/05 13:33 
 
Våra sponsorer:
Partners till Röbäck Camp:
 
 
 
Domarlista klicka på pipan
För felanmälan på Röbäcks Arena klicka på gubben