SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Första träffen för födda 2017

15 oktober 08:00 har vi det första tillfället för innebandylek i Elofssonhallen!

 

Barnet behöver; inomhusskor, klubba, vattenflaska och innebandyglasögon!

 

De tre första tillfällena håller F och P 2014 i. I samband med träningen den 22/10 hålls ett föräldramöte.

Bra att veta

Är ditt barn intresserad av att testa innebandy i Röbäcks IF? Funderar du som förälder vad det innebär för dig och ditt barn? Röbäcks IF är en förening som drivs framförallt av ideella krafter. D v s inget föräldraengagemang – ingen föreningen. Därför behövs även du som förälder på ett eller annat sätt för att det ska finnas grupper för ditt barn att träna i.

 

Träningar
De tre första träningarna tas hand om av föräldartränare i ett äldre lag (ny årgång varje år). Efter det är det tänkt att föräldrarna själva ska ta över. Man behöver inte ha någon utbildning och man behöver inte ha spelat innebandy för att kunna vara tränare. De första två säsongerna handlar det mycket om att bli vän med klubba och boll och att få leka och röra på sig. På landslaget.se och Svensk innebandy finns många tips på övningar i olika nivåer (grön är den yngsta).   

 

Registerutdrag
I enlighet med Riksidrottsförbundets bestämmelser ska alla tränare/ledare som har kontakt med barnen vartannat år visa upp ett registerutdrag. Detta beställer man via polisens hemsida. 

 

Utbildning
Alla tränare i Röbäcks IF får grundläggande utbildning som föreningen står för. Aktuella utbildningar hittar du här. 

 

Material
Bollar och västar som kan behövas för att genomföra träningar står föreningen för. Klubba och glasögon står man själv för. Vi har ett samarbete med Team Sportia och som medlem i Röbäcks IF har du 15 % på allt. När det är dags för seriespel (säsong 3) står föreningen för matchtröjor, och även tränarkläder.

 

Sportadmin
Sportadmin är vårt medlemssystem. Det kan tränarna kommunicera med alla föräldrar om träningar och annat. Året barnen fyller sju är det extra viktigt att börja använda Sportadmin för att registrera närvaro på träningarna då detta används för att söka aktivitetsstöd – som i sin tur finansierar hallhyror och material. De tre första träningarna är prova-på. Sen behöver man lösa medlemskap i föreningen (och då registrera sig i Sportadmin).

 

Första åren är allt som behövs engagerade och närvarande vuxna som kan hålla i träningarna. Ju äldre barnen blir så tillkommer även andra arbetsuppgifter. Så ett tips är att redan från början ge alla föräldrar en tillhörighet i en arbetsgrupp.

Välkommen att testa på innebandylek i Röbäcks IF

Är ditt barn nyfiken på att få börja i innebandy? Varje höst startar vi upp Innebandylek för en ny åldersgrupp barn. Vi startar från det år barnet fyller 6 år.

Vanligtvis startar vi upp i oktober. Men datum kommer upp här och på huvdusidan för föreningen när vi drar i gång.

De tre första träningsarna håller de äldre lagens tränare i, sen är det dags för föräldrarna att ta över. Du behöver inte ha spelat innebandy sen tidigare eller vara utbildad ledare - föreningen står för utbildning! Det som behövs är engagemang och ett genuint intresse för att inspirera våra barn till rörelse.

 

De tre första tillfällerna kräver inget medlemskap eller kostnad. Så perfekt att testa och känna på. Efter dessa tre tillfällerna behöver man finnas registrerad och lösa medlemsavgift (finns både enskilt och familjemedlemskap). Då är barnen dessutom försäkrade under alla träningstillfällen.

 

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara med i Röbäcks IF och vår värdegrund.

 

Har du frågor eller funderingar kontakta innebandysektionen@robacksif.se

 
Våra sponsorer:
Partners till Röbäck Camp:
 
 
 
Domarlista klicka på pipan
För felanmälan på Röbäcks Arena klicka på gubben