Flygande start
2019-07-29 16:31

Precis en månad efter segern mot Sandvik 2 var det så äntligen dags för match igen. Efter sommaruppehållet hade Röbäcks IF en tuff batalj framför sig när Sandåkernkamraternas IF väntade på bortaplan under lördagen, sommarens hittills varmaste dag.

Det blev en svängig inledning på matchen där Röbäck i sina vita tröjor var närmast att ta ledningen efter ett fint anfall längs vänsterkanten, som avslutades med ett skott utifrån av Kris Smith i ribbans överkant.

Det var dock tabelltrean Sandåkern som skulle ta ledningen i matchen. Efter en bra slagen djupledsboll som Ismail Merzai tajmade perfekt, så kunde han fri rulla in 1-0 till hemmalaget. Röbäck vek dock inte ner sig utan fortsatte att försöka skapa framåt och hade också ett par hyfsade lägen. Johan Marklund fick en fin djupledsboll men lobbförsöket gick strax utanför. Nyförvärvet Robbie Anderson, som debuterade i hettan, hade en härlig räd där han drev förbi hela Sandåkernförsvaret och gick ner i straffområdet, men utan åtgärd. Sista tio minuterna tog hemmalaget över allt mer och Erik Jakobsson i Röbäcksmålet räddade bland annat två frilägen som höll ställningen till 1-0 in i pausvilan.

I den andra halvleken kom Röbäck ut och tog tag i taktpinnen direkt. I ännu ett vackert uppbyggt anfall så hittade Lamin Kamara fram till kapten Markus Johansson strax utanför boxen, som distinkt dunkade upp bollen i krysset. 1-1 på tavlan i den 52a minuten. Bortalaget byggde sedan vidare på det och i en fin situation där Max Lundmark klev förbi sin försvarare på högerkanten, så hittade han in i straffområdet till Lamin Kamara, som först såg ut att tappa läget men på något sätt lyckades han bolla och trixa bort de två närmaste försvarna och placera in en volley vid den första stolpen. Ett drömmål av ynglingen och Röbäck i ledningen efter en timmes spel.

Därefter började hemmalaget satsa allt mer framåt i sin jakt på kvittering. Det öppnade också fina ytor för bortalaget som var ytterst nära att utöka ledningen, men orkade inte riktigt ställa om blixtsnabbt i värmen. Jakobsson i kassen stod för ett par avgörande räddningar till, samtidigt som hela laget kämpade och slet för de tre poängen. Mittbacksparet Viktor Lundström och Mathias Jonasson, som startade deras första match tillsammans gjorde det riktigt bra och städade bort det mesta. Till sist så blåste domaren av och 1-2 var ett faktum. Tredje raka segern för Röbäck som ser allt bättre ut.

Röbäcksbladets 3 stjärnor

* Robbie Anderson – Vilken härlig debut av Röbäcks nya britt. Stark som en oxe och väldigt svårpasserad på sin kant.

** Erik Jakobsson – Stod för flera fantastiska räddningar, framförallt i slutet av första halvleken när Sandåkern tryckte på för 2-0. Ännu en grym insats.

*** Lamin Kamara – Underbar insats från ynglingen som utöver sitt assist fick göra det avgörande målet.

Tränarens kommentar:

Stark och mycket imponerande insats av grabbarna. Vi går ut och följer vår spelplan i stort sett hela matchen och gör det med bravur. Otroligt roligt att vara tränare såna här dagar när saker och ting faller på plats och vi får med oss 3 poäng från en jämn match. I vanlig ordning så gör grabbarna sitt yttersta på planen, det känns fantastiskt att dom börjat bli belönade för sitt slit i form av poäng som saknades i inledningen av säsongen. Alla fick speltid idag och var med och bidrog till segern, det tycker vi visar att vi har en stor och duktig grupp att jobba med.
***
Vi i herrlaget tar även av oss hatten för pojkar 05 laget som gick segrande ur pojkar-14 på Umeå Fotbollsfestival. En mycket stark prestation och vi gratulerar grabbarna till en väl genomförd turnering!